Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Grups d'extrema dreta preparen actes violents a Catalunya

Els grups antifeixistes fan una crida a «extremar les precaucions»

Grup d'ultra-dreta a Barcelona | Xarxes socials

Aquest dijous 17 d'octubre es van produir enfrontaments d'extrema violència entre grups ultra i antifeixistes a Barcelona. Els fets es van produir a Jardinets de Gràcia, on els CDR havien convocat una mobilització pacífica, quan els grups dels dos signes es van trobar. Malgrat la intervenció dels Mossos d'Esquadra, l'enfrontament va culminar amb dues agressions violentes que van deixar dos ferits de gravetat.

Aquest divendres, en previsió de l'aturada general convocada per les intersindicals a Catalunya, grups ultradretans han preparat actes violents en resposta a les mobilitzacions independentistes.

El comunicat ultra que posa en alerta als grups antifeixistes

«L'única manera de forçar al govern a aplicar mesures d'emergència que la nació necessita com aigua de maig és organitzant un grup d'unes 200 persones o més armats amb bats, mànecs de pics i pales per arribar a un grup tallat», resa un comunicat difós a través del hashtag #AlertaUltra. El grup violent insta a «rebentar caps, fer-se pas i obrir camí» entre els manifestants, i assegura: «O ho fem nosaltres o ningú defensarà Espanya».

Per la seva banda, els grups antifeixistes fan una crida a «extremar les precaucions» davant les possibles agressions i ressalten la importància de «no tornar soles a casa».

També et pot interessar...