ÚLTIMA HORA

🚨 Els sindicats dels Mossos demanen a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat

ÚLTIMA HORA

🚗 SEAT atura la seva planta de Martorell per la vaga general de demà

Un extremeny, que fa 58 anys que viu a Catalunya, assegura que votarà «per la República»

La considera «la millor opció de futur per la seva família»

 

Un extremeny de 81 anys s'ha convertit en l'inesperat protagonista, un dia abans de la celebració de les eleccions del 21-D. En elles, es decidirà el nou President del Govern de Catalunya i l'home en qüestió, que fa 58 anys que es troba residint-hi, ha assegurat que votarà «per la República», ja que considera que «és la millor opció de futur per la meva família».

 

Nascut el 1936, es va traslladar amb la seva dona, marxant de la terra extremenya d'on era originari. D'allí, va fugir per la «misèria» en què vivien i per la «prepotència» dels seus caps. Patint que es pogués trobar amb un ambient similar a Catalunya, l'home reconeix que, ben aviat, «em vaig adonar que les coses no eren iguals».

 

«Des que vam arribar, vam treballar fort i ningú ens va regalar res, però aquí els amos de la masia ens respectaven, s'asseien a menjar amb nosaltres, s'esforçaven a parlar en castellà perquè ens entenguéssim i mai ens van menysprear per ser emigrants», explica, en una carta que s'ha fet totalment viral a Twitter.

Mai han sigut ciutadans de segona

En una publicació que la filla de l'escriptor va publicar, mitjançat el compte 'Isabel - @Bettybarmar', el senyor explica que «mai ningú ens ha menyspreat per no ser catalans», desmentint també el tòpic que diu que qui no és originari de Catalunya, és un ciutadà de segona. «Tampoc ens han recriminat que no parléssim en català», afegeix.

 

De fet, en aquest sentit critica als mateixos ciutadans, considerant que en més d'una ocasió va intentar defensar-se en català, però que, davant la dificultat que mostrava, qualsevol persona que parlés amb ell optava per començar el diàleg en castellà. Per això, lamenta no haver pogut dominar el parlar de la llengua.

Sí a la República

L'home, sentència la carta lamentant les «mentides» que s'han estat difonent en les últimes setmanes, en concret durant l'època de campanya electoral. En aquest sentit, va reconèixer que l'«indigna» escoltar les coses que s'han dit des del bloc unionista, però encara més que siguin els mateixos catalans els que n'hagin cregut moltes d'aquestes.

 

Per aquest motiu, assegura que en les eleccions del 21 de desembre «penso votar per la República», considerant-la «la millor opció de futur per la meva família», com reconeix que, en el seu moment, ho va ser deixar Extremadura per venir a provar sort a Catalunya.

 

Fins al moment, la carta difosa per Twitter, el 19 de desembre, compta amb més d'11.000 retuits que han volgut publicar les paraules de l'home, així com 17.000 'M'agrada' i més de 1.200 comentaris sobre aquesta.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris