YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La FAES defensa aplicar el 155 sense un delicte previ

La fundació de l'expresident José María Aznar segueix la petjada de Pablo Casado, que va assegurar que intervindria a Catalunya «immediatament»

La Fundació de José María Aznar creu que un 155 és viable sense un delicte previ
La Fundació de José María Aznar creu que un 155 és viable sense un delicte previ | cedida

La Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) de l'expresident espanyol José María Aznar considera que l'article 155 de la Constitució es pot aplicar sense que hi hagi un delicte previ, seguint la línia de l'actual direcció del Partit Popular (PP). Recordem que Pablo Casado va assegurar ara fa uns dies que, si és escollit president del govern espanyol, intervindrà «immediatament» a Catalunya, en considerar que l'actual situació és «insostenible». 

La FAES demana aplicar els «instruments constitucionalment legítims»

En concret, l'organització demana que no hi hagi cap dubte a l'hora de decidir aplicar els «instruments constitucionalment legítims». «No és veritat que s'hagi d'esperar que es cometin delictes per activar l'article 155», insisteix la FAES en la seva darrera nota editorial, assenyalant que per prevenir els delictes «està la policia», i per sancionar-los «els tribunals». 

A més a més, l'entitat recorda que les condicions per poder activar el 155 contra alguna comunitat autònoma parlen únicament d'actuacions que atemptin «greument contra l'interès general d'Espanya». «L'interès general d'Espanya que aquest govern no està en condicions de defensar», assegura la fundació de José María Aznar, en referència a l'executiu de Pedro Sánchez. 

Per a la FAES, el suport que va donar Quim Torra als Comitès de Defensa de la República (CDRs) el dia 1 d'octubre deixa tancada la porta a la «normalització» a Catalunya, i impossibiliten que l'Estat el consideri un «interlocutor vàlid». «El president de la Generalitat ha estat el primer a trencar aquest espai [de diàleg] amb les seves crides a l'actuació dels grups de violència de carrer», insisteix la fundació. 

Aznar compara l'actual situació amb la de 1934

Recentment, el mateix José María Aznar va voler pronunciar-se sobre l'actual situació política a Catalunya i, com era d'esperar, va crear polèmica. En concret, i coincidint amb el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, l'expresident espanyol ho ha comparat amb el «cop d'Estat» de l'any 1934,insistint alhora que «ningú» està per sobre de la llei. «Sense respecte a la llei no hi ha llibertats, ni democràcia, ni ordre, ni convivència possible», ha advertit l'exlíder popular. 


Comentaris

envia el comentari