ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

La família de la noia de Caldes detinguda a Barcelona acusa la policia de manipular proves

La seva mare explica que els policies de dins del furgó cridaven «Mata-la, Mata-la!»

Els veïns de Caldes de Montbui han sortit aquests dies a demanar la llibertat de la Xènia
Els veïns de Caldes de Montbui han sortit aquests dies a demanar la llibertat de la Xènia | Revista Digital Vallès

El passat divendres dia 18, una noia de 22 anys de Caldes de Montbui, la Xènia Garcia, era detinguda per part de la Policia Nacional acusada de desordre públic a Barcelona. La seva família feia públic el cas a través de les xarxes socials, alertant que la noia havia estat «apallissada i detinguda per manifestar-se pacíficament» i van fer públic un vídeo del moment de la detenció.

Ara, la família de la noia assegura que s’han manipulat les proves per acusar-la de delictes que la Xènia no ha comès. En declaracions a «Catalunya Ràdio», la seva mare, l’Anna, explica que, quan va comparèixer davant la jutge, «li van ensenyar com a proves unes fotografies de les motxilles de cadascun dels cinc detinguts aquell dia, però amb la mateixa bola de petanca a cadascuna», fet que demostraria que «han manipulat les proves».

«A l'amiga li van clavar un cop de porra a la cella i a la Xènia la van reduir»

Sobre el moment de la detenció, la mare de la Xènia explica que la seva filla anava amb una amiga pel carrer Jonqueres, paral·lel a Via Laietana: «Ella ha explicat que es manifestaven de forma pacífica. De cop van aparèixer tres furgons de la policia i elles, per por, van començar a córrer quan van baixar els agents. A l'amiga li van clavar un cop de porra a la cella i a la Xènia la van reduir».

A més, l’Anna denuncia l’actuació dels agents de la policia espanyola: «La van apallissar i després la van arrossegar a la furgoneta. Un cop dins van continuar i anaven cridant Mata-la, Mata-la!».

Els veïns de Caldes de Montbui han sortit aquests dies a demanar la llibertat de la Xènia, que es troba a la presó de Wad-Ras després que la jutgessa decretés presó sense fiança per a la jove, acusada d’atemptar contra l’autoritat, desordres públics i danys.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari