Fátima Báñez: «Sabíem que Puigdemont era un covard, ara sabem que és un miserable»

Ha respost a unes paraules de Puigdemont a les quals incriminava al govern del PP

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont és el blanc preferit de la política espanyola. Fugit a Brussel·les des de fa més de 100 dies i amb constants traves per ser investit president de la Generalitat, el gironí veu des de la distància com la plana major de la política de l’estat carrega freqüentment contra la seva persona.

En aquest cas, de fet, ha estat Fátima Báñez qui ha optat per no guardar-se cap retret per al gironí. La ministra espanyola d’Ocupació i Seguretat Social ha propinat una sèrie d’insults a Puigdemont amb la ferma voluntat de recriminar-li els comentaris que va fer ahir Puigdemont sobre que l’estat espanyol no va compartir la informació que tenia de l’imam de Ripoll.

Covard i miserable

Han estat les taxatives paraules que Báñez ha llançat a l’exalcalde de Girona. «Sabíem que el senyor Puigdemont era un covardque va marxar a Brussel·les per no donar la cara davant la justícia i complir la legalitat».

En declaracions a la ‘Cope’, la ministra del Partit Popular no s’ha quedat aquí hi ha optat per prosseguir amb la seva crítica. «Des d'ahir sabem també que és un miserable, perquè falta a la veritat», va dir en clara referència a les paraules de Puigdemont sobre Es Satty, l’home que va idear els atemptats a Barcelona i Cambrils el passat estiu.

«És una vergonya que ho digui algú que ha estat al front de la Generalitat, que és una gran institució pública espanyola», ha replicat la ministra.

La crítica de Puigdemont

«Queden molts interrogants sobre la taula, immenses injustícies per reparar i moltes responsabilitats per depurar. Temps al temps: cauran caretes i es restabliran dignitats», va piular ahir Puigdemont.

El contingut de les seves paraules, interpretades per Báñez com una crítica a l’actuació del govern d’Espanya, va tocar el crostó del govern i del PP. Aixó ho ha evidenciat, de fet, Fátima Báñez, qui ha titllat de «covard» i «miserable» a l’expresident de la Generalitat».


Comentaris

envia el comentari