Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Federico Jiménez Losantos va mostrar-se en contra de les paraules d'Aznar

Losantos: «Ja va sent hora que hi hagi repressió del nacionalisme a Catalunya»

Segons el periodista, la societat catalana «va instaurar una dictadura molt pitjor que la que hi havia» amb Franco

Federico Jiménez Losantos ha opinat sobre el nacionalisme a Catalunya
Federico Jiménez Losantos ha opinat sobre el nacionalisme a Catalunya | CatalunyaDiari.cat  

Federico Jiménez Losantos torna a ser notícia per les seves declaracions. Ara, el periodista ha estat entrevistat a ‘El Mundo’, on té una columna, per parlar sobre la seva popularitat tant entre els seus seguidors com els seus detractors i ell mateix admet que és «una icona pop» de qui els usuaris de les xarxes fan servir ‘memes’, tot i que ell no els fa gaire cas. Tanmateix, també  ha donat la seva opinió sobre Catalunya i el nacionalisme català.

Per una banda, en ser preguntat pel que va dir en el seu moment sobre la decisió del tribunal alemany de no extradir Puigdemont, Losantos ha explicat que va ser manipulat per Boye, l’advocat de Puigdemont, el que volia dir era que: «Espanya, contra Alemanya i qualsevol país que no col·labori amb la justícia espanyola, ha de prendre represàlies. És de sentit comú» i continua: «Què és això que un ‘tribunalucho’ d’un ‘poblacho’ perdut de Schleswig-Holstein impedeixi que un colpista sigui entregat a la justícia espanyola? De cap manera».

També ha argumentat que a Espanya els alemanys «són tractats com a ciutadans de ple dret», però els espanyols a Alemanya són tractats «com a ciutadans sense ple dret» i acaba: «Però després, naturalment, arriben els ‘catalufos’ de TV3 i llavors munten un ciri».

Losantos, considera que és hora que hi hagi una repressió del nacionalisme a Catalunya | Cedida

 

Losantos cita Tarradellas: «Recordarem amb nostàlgia la de Franco»

Per altra, Losantos en ser preguntat si Espanya ha perdut Catalunya, ha respost: «Crec que l’únic que no s’ha provat seriosament amb el nacionalisme és la repressió. Mai hi ha hagut repressió del nacionalisme a Catalunya i va sent hora que n’hi hagi en tots els àmbits». Però continua: «Tu vas contra Espanya perquè creus que anar de separatista et dona diners i poders. Doncs ara et costarà diners, prestigi i poder. Ho perdràs tot i, a més, els problemes que has causat els tindràs quadruplicats perquè els espanyols som més i te n’assabentaràs».

En aquest sentit, Losantos ha expressat: «Perquè només he vist funcionar decentment aquesta societat classista i corrupta fins al moll de l’os com és la catalana durant la dictadura», «però en pic va ser lliure, va instaurar una dictadura molt pitjor que la que hi havia». I el periodista recorda el que va dir Tarradellas: «Pujol imposarà una dictadura blanca que recordarem amb nostàlgia la de Franco».

També et pot interessar...

  • Jiménez Losantos ataca Jorge Javier Vázquez: «Es creu immortal»