Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

L'última humiliació a C's: Feijóo els ofereix només llocs de reserva

Ciutadans encara no ha aclarit si accepta l'oferta formulada pel PP

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president de la Xunta de Galícia i candidat a la reelecció pel PP, Alberto Núñez Feijóo, ha instat aquest divendres a Ciutadans a superar la «situació d'impàs» que travessen internament per aclarir si volen integrar-se a la llista del  PP gallec per a les eleccions autonòmiques. En una entrevista a esRadio, Feijóo ha insistit en la «proposta» de «sumar en la proporcionalitat lògica» que cada partit té a la comunitat autònoma. «Estem en una situació en què ens agradaria conèixer si vol o no vol venir», ha assegurat.

A Ciutadans, però, la proposta del president gallec ha caigut com un gerro d'aigua freda: els ofereix llocs a la seva llista, però cap d'ells de sortida. El PP va obtenir majoria absoluta a les darreres eleccions a Galícia, l'any 2016, amb 41 escons: 13 per la Corunya, 11 per Pontevedra, 9 per Ourense i 8 per Lugo. Els llocs que ofereix a C's són per sota del llindar que van obtenir fa quatre anys i, tenint en compte que l'expectativa electoral és menor que llavors, això fa impossible que els noms de  C's acabessin sortint escollits. La proposta ha indignat el partit taronja, que creu que l'oferta és gairebé una humiliació.

Feijóo apressa Ciutadans

El president gallec ha explicat que el moment que travessa la formació taronja, immersa en un «procés precongressual» per triar un nou president, fa que la negociació «no sigui fàcil». «El problema és que Ciutadans ha fet unes primàries per veure qui és el possible candidat aquí», ha apuntat Feijóo, que ha lamentat algunes de les «manifestacions» contradictòries dels dirigents de C's a Galícia.

«El que diuen és que els que estan a la llista d'Inés Arrimadas volen sumar però els que estan a la llista de Francisco Igea no volen. Estem en una situació d'impàs. A veure si ens podem asseure, en això estem», ha tancat.

També et pot interessar...