Felip VI agraeix a la comunitat internacional el «suport» donat durant el procés

El monarca ha destacat, davant de 120 ambaixadors, els principis i valors demostrats

Imatge del rei Felip
Imatge d'arxiu de Felip VI | cedida

El rei Felip VI ha rebut a 120 diplomàtics i ambaixadors estrangers acreditats a Espanya en la tradicional recepció anual que realitza la casa reial. En aquesta, el monarca ha destacat «el suport sense fissures» que la comunitat internacional ha realitzat a favor de la unitat d'Espanya, «davant la crisi més greu» que li ha tocat viure com a cap d'Estat.

En clara referència al conflicte que es viu amb Catalunya, Felip ha destacat que l'esdeveniment «ha posat a prova valors i principis que no són només espanyols, sinó europeus i universals». Entre aquests, ha destacat la importància de la «convivència», la «concòrdia en la diversitat», el «respecte a la democràcia», així com a «l'estat de dret».

A la recepció dels representants internacionals dels diferents països acreditats també hi ha estat present el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, juntament amb el ministre d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, a qui ha acompanyat la resta de la cúpula del ministeri al qual representa.

Felip VI, en la recepció dels ambaixadors internacionals
Felip VI, en la recepció dels ambaixadors internacionals | Casa Reial

 

Les prioritats exteriors d'Espanya

En el discurs, Felip ha fet referència a les estratègies de política exterior que Espanya dona prioritat. Ha indicat que són la lluita contra el terrorisme, la relació amb els Estats Units, la pertinença al Consell de Drets Humans, l'aposta per una solució política del conflicte del Pròxim Orient i el correcte desenvolupament de la comunitat Iberoamericana i de la Unió Europea.

En aquest sentit, ha tornat a fer referència al conflicte català, comentant que aquest ha atorgat consciència als ciutadans del «valor de la democràcia i de l'estat de dret». Per aquest motiu, ha garantit que els espanyols representa «entusiastes valedors» del que es vol aconseguir amb el «projecte europeu» d'unió internacional.

Absències destacades

Tot i el gran nombre de representants, a l'acte ha destacat l'absència del diplomàtic de l'Ambaixada de Veneçuela. Tampoc han fet presència ambaixadors expulsats d'Espanya, com Síria, Líbia i Corea del Nord. D'altra banda, les novetats han estat els nous ambaixadors dels Estats Units i Cuba, mentre que del Marroc, a l'espera del nomenament de la nova ambaixadora, ha acudit l'encarregat de negocis del país.


Comentaris

envia el comentari