CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Critiquen Felip VI per dur una corbata amb els colors del Sevilla FC a la final de la Copa del Rei

L'elecció del monarca no ha agradat els aficionats del FC Barcelona
Critiquen Felip VI per dur una corbata amb els colors del Sevilla FC a la final de la Copa del Rey | Cedida

 

La final de Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla FC ha comptat de dos focus evidents: l'esportiu i el polític. Per una banda, la contundent victòria del conjunt blaugrana per 5-0, que el feia mereixedor del títol. Per l'altra, les crítiques a la situació que va rodejar l'esdeveniment.

 

A la polèmica de la prèvia del partit per la xiulada a l'himne espanyol i a la retirada d'elements favorables al procés català, com xiulets, samarretes grogues o banderes, es va sumar un inesperat element que duia el rei Felip VI: la seva corbata blanc-i-roja.

 

Els seguidors del partit no van poder evitar relacionar els colors de la peça del monarca amb els de la samarreta del Sevilla FC. D'aquesta manera, Felip es va endur un bon grapat de crítiques, en considerar aquest gest una mostra de la poca parcialitat que l'ha caracteritzat durant el seu mandat.

Critiquen la corbata del rei Felip

Molts usuaris de les xarxes socials van utilitzar aquestes plataformes per valorar la decisió de Felip VI. Entre ells, destaca el vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa, que no va dubtar en emetre una publicació per donar la seva opinió.

 

«Si no estiguéssim escandalitzats pel segrest del color groc, ho estaríem per la corbata del Rei d'Espanya. El missatge polític (sens dubte intencionat) és d'una hostilitat sense precedents cap a tots els seguidors del Barça. Ho dóna tot per perdut», valorava en el seu comentari.

 

Periodistes com Eduard Voltas o Jesús Barcos, polítiques com Anna Geli i empresaris com Ramir de Porrata es van sumar a la llau de crítiques que va patir el monarca per la seva decisió, valorant molt negativament els colors d'una corbata que no va semblar escollida a l'atzar.

 

«Corbata amb els colors del Sevilla», «La corbata del rei. La parcialitat», «La corbata del Sevilla, però la victòria del Barça» i «Duent el rei una corbata del Sevilla, saben que no ens seduiran», són algunes de les frases destacades en contra de la decisió monàrquica.