Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip VI i Pedro Sánchez

Felip VI esbronca Pedro Sánchez a la capella ardent de Rubalcaba

Tot apunta que el monarca li va retreure al president de l'executiu espanyol que hagi iniciat la ronda de consultes amb els líders de la resta de partits, una funció que li correspondria al Rei

Felip VI i Pedro Sánchez
Felip VI esbronca Pedro Sánchez a la capella ardent de Rubalcaba | CatalunyaDiari.cat

 

La relació entre el Rei Felip VI i el President del govern espanyol Pedro Sánchez queda lluny de ser bona. Una notícia que, de primeres, pot no sorprendre en excés, sobretot després que la periodista Pilar Eyre afirmés l'any passat que l'actual monarca espanyol era de dretes. Amb tot, la notícia va quedar totalment confirmada el passat dissabte, quan va tenir lloc una escena d'allò més tensa entre Felip i Sánchez.

Segurament, els fets haurien passat desapercebuts si no arriba a ser pel mitjà 'Periodista Digital', que va publicar una instantània on es pot apreciar perfectament la incomoditat que sentien tant els dos protagonistes de la història com la Reina Letícia.

Una escena de màxima tensió

Així les coses, en la imatge en qüestió podem veure al Rei Felip dirigint-se al President del Govern espanyol amb cara de pocs amics. No només això, sinó que la petita part del rostre de Sánchez que queda descoberta transmet consternació i, sobretot, molta confusió.

La tercera en discòrdia, és a dir, la Reina Letícia, apareix a la fotografia amb el rostre tens, i denota fins i tot una ràbia continguda ben poc dissimulada. L'únic que falta per saber, doncs, són els motius que han causat aquesta situació.

El Rei retreu a Sánchez que hagi usurpat funcions de la corona

Doncs bé, tal com han explicat diversos testimonis de l'escena, l'origen de tot seria la gelosia del Rei Felip VI, que  no va trobar encertat que el líder socialista comencés la ronda de consultes amb la resta de partits. I és que aquesta és una feina que, en principi, li correspon al monarca.

Per tant, tot apunta que el rei Felip estava retraient-li a Sánchez que hagi «usurpat» funcions pròpies de la Casa Reial. Però, deixant de banda que el moment era el menys indicat per mantenir una conversa d'aquesta classe, el cert és que aquesta picabaralla tan sols reforça la idea que la relació entre el monarca i el President és més aviat dolenta.

El mitjà citat anteriorment, de fet, va un pas més enllà i assegura que la mala relació entre ells va començar a torçar-se justament quan Sánchez va derrocar Mariano Rajoy amb l'ajuda dels independentistes.  

També et pot interessar...

  • El nou quadre de Felip VI al Congrés costa 88.000 euros.

  • La reina Letícia s'enfada amb la seva germana Telma per la seva nova parella.