Felip VI farà una última ronda de consultes dilluns i dimarts de la setmana que ve

Serà el darrer intent perquè els partits formin un govern i evitin unes noves eleccions generals el 10 de novembre

meritxell batet
Felip VI i Meritxell Batet en la reunió mantinguda avui a La Zarzuela | Catalunya Diari

Felip VI farà una ronda de consultes dilluns 16 i dimarts 17 de setembre per explorar les possibilitats d’una hipotètica investidura. Així ho ha fet públic mitjançant un comunicat de la Casa Reial després de rebre a La Zarzuela a la presidenta del Congrés.

Tal com va anunciar al mes de juliol, aquesta última ronda de consultes té com a objectiu constatar si pot proposar un candidat a la presidència del govern que disposi dels suports necessaris perquè el Congrés dels Diputats, en el seu cas, li atorgui la confiança, o bé, si veu que no hi ha possibilitats d’una investidura, «procedir a la dissolució de les corts i a la convocatòria d’unes noves eleccions generals en el moment que constitucionalment correspongui i amb el referèndum de la presidenta del Congrés».

Els partits independentistes, novament exclosos

Meritxell Batet li farà arribar aquest divendres 13 la relació dels representants dels partits polítics que assistiran a les consultes, on previsiblement no hi serà de nou ERC. Un cop rebuda aquesta relació de partits, La Zarzuela farà públic l’ordre de les reunions i les hores en què es produiran. En el cas que les consultes concloguin amb una proposta de candidat a la presidència del govern, Batet convocarà un ple que hauria de concloure abans de la mitjanit de dilluns 23 de setembre.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari