VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

ÚLTIMA HORA

Els Mossos ja fan servir el canó d'aigua

Felip VI adverteix que la «cooperació institucional» és la «clau de l'èxit» del MWC de Barcelona

El monarca ha evitat referir-se a la tensa situació política del país
El rei Felip VI durant el seu discurs al sopar inaugural del MWC. | EFE

 

Durant el sopar inaugural del Mobile Word Congress celebrat a Barcelona, el rei Felip VI va assegurar que una de les claus de l'èxit del congrés és la «cooperació institucional amb objectius claus i en benefici de tots», destacant el paper del govern espanyol, de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 Així doncs, i en aquesta primera visita  Catalunya després de l'aplicació de l'article 155, el monarca va destacar la importància de «la col·laboració entre el govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona» per haver convertit el congrés en un «èxit» per a la ciutat des del 2006. 

 

En aquest context, Felip VI també va subratllar que totes les administracions són indispensables per aconseguir aquesta consolidació del MWC a Barcelona, recordant que la primera vegada que es va celebrar a la ciutat comtal va ser l'any 2006 i que la seva trajectòria ha estat possible gràcies al «compromís i col·laboració» de tots els organismes.

El discurs en català, castellà i anglès

Segons Felip VI, aquest fet que «ha de ser sempre un propòsit essencial, perquè aquesta trobada continuï consolidant de cara al futur la seva projecció i influència a tot el món». Tanmateix, el monarca ha destacat que aquest «compromís ferm» podrà consolidar Barcelona com a «candidata per albergar el centre tecnològic europeu que desenvolupi la tecnologia 5G». 

 

Pel que fa a la tensa situació política del país, el Rei va optar per no fer-ne referència durant el seu discurs, el qual va llegir en català, castellà i anglès. Així doncs, va preferir centrar-se, únicament, en la celebració del congrés i en la col·laboració entre tots els organismes. 

 

 

Cal recordar, però, que durant el discurs previ al de Felip VI, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, donava la benvinguda al Mobile World Congress amb un discurs centrat a la tecnologia i on també evitava fer referències a qüestions polítiques. No obstant això, sí que ha assenyalat que la ciutat té un ferm compromís amb la llibertat d'expressió i els drets humans.

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris