Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei presidirà el sopar del Saló Internacional de la Logística

Felip VI evita nomenar el problema de Catalunya

El Rei ha preferit donar importància a la Princesa en el seu discurs en els Premis Princesa d'Astúries

Premis Princesa Asturias Rei Felip Princesa Elionor
Felip va evitar la problemàtica catalana, però va donar molts consells a la seva filla, la Princesa Elionor | Catalunya Diari

Durant la tarda del passat divendres es va celebrar a Oviedo l'entrega dels Premis Princesa d'Astúries. La celebració d'aquest acte, però, tenia un punt més especial enguany: la Princesa Elionor duria a terme el seu primer discurs en públic. Encara que Elionor fos la protagonista de la jornada,  el que més expectació va generar pel seu discurs va ser el seu pare, Felip VI. 

El Rei encara no havia parlat en públic des que el passat dilluns es publiqués la sentència sobre el procés català, i s'esperava que Felip fes alguna referència a aquesta en el seu discurs a Astúries. Tot i l'espera, el Rei no va satisfer els desitjos de la gent i va evitar pronunciar-se davant la situació que s'està vivint a Catalunya. Des de la Sarsuela es creu que  el Rei ja s'ha posicionat sobre el conflicte català i que, per aquest motiu, no hauria de repetir-ho més

«L'obligació de servir a Espanya i als espanyols ha de ser el teu major orgull»

La Casa Reial va apostar per pronunciar un discurs on el protagonisme se l'emportés la Princesa Elionor, aprofitant que era el seu gran debut. Així doncs, va voler donar un missatge en defensa de la continuïtat de la Corona espanyola: «La teva presidència es correspon al compromís personal i institucional que tens amb Espanya com a hereva de la Corona», deia el Rei. 

«L'obligació de servir a Espanya i als espanyols ha de ser el teu major orgull i el màxim honor que puguis aconseguir. El teu deure serà actuar sempre amb l'ànim esperançat, amb coratge i amb valentia; creixent amb responsabilitat, amb bondat i amb exemplaritat», afegia Felip, tot donant consell a la Princesa per continuar amb el seu llegat. A més, molt emocionat, ha volgut recordar que feia 38 anys donava el seu primer discurs, com ara li tocava a la seva filla. 

El rei presidirà el sopar del Saló Internacional de la Logística
El Rei s'havia pronunciat en altres ocasions sobre el problema a Catalunya | EFE

Absència del conflicte català poc casual

El discurs que el Rei realitza per aquests premis són d'allò més personal. Junt amb el discurs de la nit de Nadal, es tracta dels discursos més propers que fa Felip, en els quals tradicionalment exposava la seva visió o anàlisi del que passés al país. És per aquest motiu que no seria la primera vegada que el Rei exposés la seva visió del conflicte en un dels seus discursos: l'any 2017 sí que ho va fer el dia  3 d'octubre, després de la celebració del referèndum, i el 2018,  aprofitant el 40è aniversari de la Constitució espanyola. Tot i els precedents, aquest 2019 no ha estat casual que Felip VI no s'hagi posicionat, ja que la Sarsuela ha preferit evitar nomenar el tema.

També et pot interessar...