Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Felip VI intervé des del Congrés dels Diputats en l'obertura de la tretzena legislatura.

Felip VI al Congrés: «Espanya no pot ser la d'uns contra altres»

El monarca ho ha dit en l'obertura solemne de la legislatura, que ha tingut lloc aquest dilluns

El rei Felip VI intervé des del Congrés dels Diputats en l'obertura de la tretzena legislatura.
El rei Felip VI intervé des del Congrés dels Diputats en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El Rei Felip VI ha inaugurat aquest dilluns, la XIV Legislatura fent una crida als parlamentaris a treballar per l'interès general de tots els espanyols: «Espanya no pot ser la d'uns contra els altres; Espanya ha de ser de tots i per a tots», ha proclamat des de la zona de la presidència de la cambra.

«Així ho ha volgut la societat espanyola des de fa més de 40 anys. Així ho segueix volent i, sobretot, així ho mereix», ha reblat el cap d'Estat en el seu discurs a l'hemicicle davant de diputats i senadors, a excepció dels d'ERC, JxCat, Bildu, el BNG i la CUP, que han decidit plantar-lo.

El Rei defensa la Constitució en l'acte d'obertura solemne de les Corts

El Rei ha confiat que s'iniciï un període polític en què es decideixi com resoldre els problemes dels ciutadans a través de la reflexió, el debat i el diàleg, i tenint com a «base ferma» la Constitució, perquè «ha estat el lloc de trobada de tots els espanyols, de diferents maneres d'entendre i sentir Espanya». La Constitució, ha recalcat, té una «inequívoca vocació integradora i incloent alhora que és  respectuosa amb la pluralitat i diversitat territorial d'Espanya», ha dit Felip VI.

El Rei ha incidit que la Constitució «va néixer del diàleg i l'acord, i també per al diàleg i per a l'acord». A més, ha recordat que «els tres pilars essencials sobre els quals s'ha construït l'Espanya actual, Estat Social, Estat Democràtic i Estat de Dret són inseparables i indissociables els uns dels altres d'una mateixa realitat».

També et pot interessar...