ALERTA SANITÀRIA CORONAVIRUS:

🚨 T'enviem gratis al mòbil les alertes oficials, infectats, mesures de prevenció del Coronavirus a Catalunya. CLICA AQUÍ i estigues informat al moment!!

Felipe González, crític amb el repartiment de càrrecs del PSOE i Podemos

Assegura que és «com donar-li un càrrec a Juanito i així Juanito critica menys»
L'expresident Felipe González ha estat crític amb el PSOE i Podemos | Europa Press

L'expresident del govern Felipe González ha criticat que el PSOE i Podem s'hagin repartit primer els càrrecs del govern abans de parlar del programa que marcarà la pròxima legislatura. Ha afirmat que en la seva opinió, la casa «es construeix des de baix, no es construeix per la teulada», i ha admès tenir un sentiment d'«orfandat» representativa. 

 

González ha donat la seva opinió sobre el futur govern espanyol en la seva intervenció a la presentació de l'estudi 'Jóvenes, Internet y democràcia'. Assegura que no li agrada com s'han fet les coses: «Tothom entendrà que després de discutir tantes vegades que el primer que s'ha de fer és posar-se d'acord en el programa, en les coses elementals, el primer que sapiguem és com es repartiran els càrrecs», lamenta l'expresident i reitera, «em sembla que no es construeix per la teulada».

 

La Constitució, per davant de tot

Ha destacat que «pot ser» començar pel repartiment de càrrecs «faciliti les coses» per arribar a un acord, ja que és «com donar-li un càrrec a Juanito i així Juanito critica menys» assegura. Per la seva banda, creu que és important «prendre's seriosament i de veritat quins són els paràmetres pels quals Espanya estarà en condicions d'assumir el seu paper i la crisi constitucional abans que es convertís en una crisi d'Estat».

 

No obstant això, ha assegurat que desconeix el preacord al qual han arribat el PSOE i Podemos, que firmaran Pedro Sánchez i Pablo Iglesias el passat dimarts, i per tant, no pot opinar si «està bé o està malament» fins que el llegeixi. «Quan tingui elements suficients em pronunciaré, i a més, crec que hi ha una consulta a militants i tinc el dret a ser consultat», ha afegit.

 

González ha demanat, independentment de qui estigui al govern, que defensi la Constitució Espanyola davant els que la vulguin trencar «unilateralment», perquè els partits constitucionalistes han de ser constitucionalistes «de veritat» i «no fer-la servir com a instrument militant per desqualificar a l'altre».

 

Ha fet referència als Estatuts d'Autonomies

«Ara veig que hi ha defensors de la Constitució que no creuen ni en ella», i expressa que «les constitucions no es reformen ni es llencen a la brossa per fer-ne una altra». També ha aprofitat per recordar que existeixen uns Estatuts d'Autonomies per dir-li als que vulguin trencar el territori d'Espanya, en concret als independentisees, que «això és el que hi ha» i per això «no passarà», perquè «no es tracta d'esquerres o de dretes», sinó que és «pura transversalitat».

 

Amb tot, ha visat que ell no acceptarà si s'arriba al propòsit de trencar les normes de convivència que «en part ja estan trencades». Lamenta que una ruptura territorial suposaria «trencar amb el paquet de la ciutadania» del que depèn la «igualtat» entre territoris.

 

Encara que, des del seu punt de vista, a Catalunya no existeix un problema territorial, sinó «de convivència» on «només són lliures els que estan en l'independentisme» i els que no «són ciutadans de segona o dissidents, com a Cuba, que no tenen el mateix grau de llibertat».

 

També et pot interessar...