Fernández Díaz: «L’independentisme va cap a un 155 llarg, intens i sense TV3»

«Els Mossos d'Esquadra no poden ser el braç uniformat de l'independentisme», ha comentat

Alberto Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu
Alberto Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Alberto Fernández Díaz no s’ha estat de res a l’hora de comentar que l’independentisme avança, davant la «debilitat» de Pedro Sánchez com a cap de l’estat, cap a una nova instauració de l’article 155. Segons el president del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Barcelona, el sobiranisme genera una «confrontació» que fa que «s’avanci cap a l'obligada necessitat d'un 155 llarg, intens i sense TV3».

Fernández Díaz, en aquest context, ha fet referència a les paraules de Torra sobre «atacar l'estat injust» com una mostra del que ell considera un «independentisme envalentit» davant la passivitat de Pedro Sánchez.  Per això mateix, doncs, el mateix Díaz ha afegit a la seva intervenció: «Els Mossos d'Esquadra no poden ser el braç uniformat de l'independentisme».

Fernández Díaz critica l’independentisme i parla del 155

Tot i això, la instauració del 155 no ha estat l'única referència de Fernández Díaz. I és que aquest, al fil de la crítica al sobiranisme, ha conclòs el seu discurs sobre el conflicte polític que es viu a Catalunya assegurant: «Retirar els llaços grocs no és només un exercici de llibertat d'expressió, sinó una obligació pel compliment de les ordenances municipals». 

Juan Carlos Girauta, diputat de Ciutadans al Congrés dels Diputats, també es va alinear amb Fernández Díaz en comentar «tothom a retirar llaços grocs» i en qüestionar l'autoritat dels Mossos d'Esquadra a Catalunya. 

Arrimadas, en la línia de Fernández Díaz

Arrimadas ha assegurat aquest dimarts, 21 d'agost, que «Torra vol utilitzar els Mossos d'Esquadra com a policia política. Tot i això, no ho aconseguirà, però ho vol fer». Sobre el criteri emprat pels agents de policia per dur a terme les seves identificacions, la cap de l'oposició ha defensat que és «absolutament polític»

Inés Arrimadas ha criticat amb duresa l'entrevista de Carles Puigdemont a TV3
Inés Arrimadas també ha carregat contra Quim Torra en una entrevista a Rac1  | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Buch, que comparegui per donar explicacions, i ha insistit que des de la seva formació defensaran «el dret de la gent a tenir un espai públic de tots». Penjar simbologia independentista, com per exemple llaços grocs, als espais públics pot ser, segons la líder taronja,«una infracció administrativa».


Comentaris

envia el comentari