Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Fernández (PPC) titlla de «talibans» els qui volen retirar símbols franquistes

El nou líder dels populars a Catalunya també ha comparat el dictador Francisco Franco amb Guifré el Pilós i Jaume I

El diputat i líder del PP a Tarragona, Alejandro Ferndández, en una imatge d'arxiu.
Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

El tarragoní Alejandro Fernández, nou president del PP català, segueix la seva gira mediàtica per diverses ràdios i televisions del país, on ja ha deixat anar diverses frases controvertides i dignes de titulars.

Franco, Guifré el Pilós i el feminisme

Fernández, que ja va explicar que hauria aplicat el 155 i destituït el president Torra «al minut u», ha fet ara un exercici de ‘memòria històrica’ amb què ha comparat el dictador Francisco Franco amb Guifré el Pilós i Jaume I, i tot ben barrejat amb el pacifisme, les esquerres o el feminisme.

Del segle IX a l’actualitat, passant pel segle XIII, el líder del PPC va parlar clar al programa ‘L’Hemicicle’, de Catalunya Ràdio, per defensar el seu parer envers la retirada de monuments franquistes.  Fernández, convençut, no va dubtar a titllar aquestes accions com a pròpies de grups «talibans» i amb una clara voluntat d’«esborrar la història».

Còctel històric per justificar la no retirada de monuments franquistes

«Que jo sàpiga, Guifré el Pilós, Jaume I el Conqueridor... de pacifistes, feministes i d’esquerres no ho eren. Més aviat diria que Franco al seu costat, doncs... En fi, no diré res més, no? Només cal revisar els llibres d’història. I a ningú no li passa pel cap agafar l’estàtua de Roger de Llúria a Tarragona i tirar-la a terra perquè no era un demòcrata de pedra picada i no era un feminista d’esquerres i progressista», va manifestar Fernández.

Torra, en el punt de mira

Ahir dimecres, 15 de novembre, en una entrevista a Rac1, Alejandro Fernández no va dubtar en tornar a disparar contra la figura del president de la Generalitat, Joaquim Torra, a qui va definir com un «activista, i no un polític». Pel successor de Garcia Albiol, «Torra està incapacitat des del punt de vista polític» i, com un mantra, va tornar a insistir en «el tracte de favor» que, segons ell, tenen els presos independentistes a la presó.