Fernando Simón: «És compatible fer esport al matí i passejar amb els nens a la tarda»

«Les franges horàries no es fan per atrapar i multar la gent, sinó per controlar l'epidèmia», recorda el coordinador

Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa
El doctor Fernando Simón ha aclarit que les persones podran sortir per passejar amb els infants i també per fer esport. | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha aclarit que a partir del dissabte 2 de maig serà compatible practicar esport i passejar amb els infants. «Si una persona surt a fer esport al matí i després és el pare que va a fer una passejada amb el nen, entenc que no hi ha cap tipus d'incompatibilitat», ha comentat Simón.

«Són activitats diferents i, per tant, es poden fer una i altra», ha continuat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries. En paral·lel, Simón ha demanat una mica de «lògica, sensatesa i sentit comú» als ciutadans. «Les franges horàries no es fan per atrapar i multar la gent, sinó per controlar l'epidèmia», ha recordat el coordinador de Sanitat.

«Hem de ser sensats, actuar amb sentit comú i pensar abans en la comunitat que en nosaltres mateixos», ha insistit Simón. «Tot el món coneix ja les mesures fonamentals per reduir la transmissió del coronavirus: distància i higiene. I tots sabem que hem d'evitar els riscos per a les persones grans», ha reflexionat en veu alta el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries. «Hi haurà moltíssimes situacions excepcionals, i no serà fàcil adaptar les mesures a les qüestions i circumstàncies específiques de cadascú», ha reconegut Simón, que ha posat especial èmfasi en la necessitat de retardar les abraçades entre avis i nets en les passejades.

  

  

«És molt més important poder donar-les en un futur perquè voldrà dir que no hem posat en risc la seva vida», ha assenyalat el coordinador del Ministeri de Sanitat, que ha llançat un darrer avís a la ciutadania: «Els repunts de casos de coronavirus podrien ser un pas enrere molt dur per a tota la població». En paral·lel, Simón ha declinat opinar sobre la possibilitat que tot Espanya pugui superar el procés de desescalada en només vuit setmanes. «M'agradaria que la desescalada s'acabés en dues o tres setmanes, però no podem concretar cap data», ha ironitzat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.


Comentaris

envia el comentari