IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ferran Adrià: «És el moment d'exigir a la Unió Europea que intervingui» davant la situació a Catalunya

El xef ha assegurat que Catalunya viu «un moment molt trist»

Ferran Adrià ha opinat sobre la situació a Catalunya.
Ferran Adrià ha opinat sobre la situació a Catalunya. | Cedida

El xef Ferran Adrià ha manifestat, respecte a la situació que es viu a Catalunya i al desenvolupament de l'1 d'Octubre, que «és el moment d'exigir a la Unió Europea que intervingui» en aquest procés. Així, ha defensat que es triï a «vuit o deu persones de països diferents» de l'àmbit europeu i que «intervinguin en aquest problema» per aconseguir una sortida. El xef ha considerat que a Catalunya es viu «un moment molt trist» i ha opinat, a continuació, que «és el moment d'exigir a la Unió Europea que intervingui en l'assumpte». «Jo sóc Europa. Jo vaig lluitar per voler ser Europa i Europa ha d'estar com a mediador. Si no, per què estem a Europa», ha plantejat Adrià.

En aquest sentit, el xef ha assenyalat que «no val dir que no s'ha fet mai» això i ha instat a iniciar una mediació des de l'àmbit europeu. «Moltes coses no s'han fet mai, doncs que ho facin per primera vegada», ha dit. 

Així, Ferran Adrià ha proposat que, «per primera vegada, agafin a vuit o deu persones de països diferents i intervinguin en aquest problema». «Tinc quantitat d'amics en tots els llocs d'aquí i de fora i tots estan dient el mateix: o hi ha una mediació o això no se soluciona. Tothom ho està dient», ha declarat. «Des de tota Espanya. Això ja no és un tema català. Caldria exigir a la Unió Europea que posi una mica d'ordre, que para això som Europa», ha insistit.
 

Preguntat per si el president del Govern central, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, són interlocutors vàlids en el procés que viu Catalunya, el xef ha indicat que això «ho decideixi algú extern». «Aquest és el tema. Si entrem en qui són els vàlids ja comencem amb problemes. Que vingui algú de fora i que digui qui són. Això és fonamental», ha precisat Adrià.


Comentaris

envia el comentari