Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Judici de Ferrán Jolis, el CDR detingut el 23 de setembre de 2019 en l'Operació Judes

Ferran Jolis, el CDR detingut que ha desvelat els plans de Quim Torra

Conductor d’ambulàncies, va formar part de les llistes de la CUP de Santa Perpètua de Mogoda

Judici de Ferrán Jolis, el CDR detingut el 23 de setembre de 2019 en l'Operació Judes
Ferrán Jolis, un dels CDR detinguts en l'Operació Judes, és conductor d'ambulàncies i va formar part de les llistes de la CUP | CatalunyaDiari.cat

El passat mes de setembre es va dur a terme l’‘Operació Judes’ en la qual nou membres del CDR van ser detinguts, dels quals dos van quedar en llibertat y els altres set van ser empresonats a Soto del Real per presumptes delictes de terrorisme. Un d’ells, Ferran Jolis, va confessar al jutge que un dels objectius era blindar el Parlament perquè Quim Torra pogués declarar la independència, evitant detencions.

Jolis, penedit i col·laborador amb la Guàrdia Civil

Jolis, de 38 anys, és conductor d’ambulància Egara a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental),  té coneixements d’informàtica i, segons ha avançat ‘El Español’, sempre ha demostrat el suport a l’independentisme, acudint a les manifestacions i concentracions durant el procés i compartint els seus ideals a través de les seves xarxes socials, però mai ho feia de forma violenta. A més a més, el 2018, Jolis  va formar part de les llistes de la CUP  del seu municipi, ocupant una posició simbòlica, ja que aquesta formació va perdre el seu únic regidor en les darreres eleccions municipals.

Tanmateix, Jolis està en presó provisional des del passat 23 de setembre, juntament amb sis CDR més, formant els «nous presos polítics». Al setembre, va declarar davant el jutge i el fiscal a l'Audiència Nacional, després de fer-ho durant hores davant la Guàrdia Civil. En aquell moment va confessar que s’havia unit als CDR per diners: «Cada assistent a les xerrades d’informàtica em pagava 10 euros i per muntar targetes als telèfons guanyava diners i amb això menjàvem a casa». Així, el seu paper era «encarregar-se de la ciberseguretat i establir comunicacions segures».

«Em vaig escalfar, va ser un error greu per la meva part del que me’n penedeixo eternament. Vull col·laborar», va declarar davant el jutge. Va ser Jolis qui va confessar que Carles Puigdemont i Quim Torra, formaven part del pla d’ocupar el Parlament, tot i que el president ho ha negat: «La idea era quedar-se dins perquè després el president activaria la independència. Com a mínim volien aguantar cinc dies». A més, va explicar que el CDR de Sabadell era qui va costejar tota l’operació. El seu penediment i voluntat de col·laborar en tot moment amb les autoritats ha provocat que  els que fins ara demanaven la seva llibertat diguin que és un «traïdor».

També et pot interessar...