Ferran López i la cúpula dels Mossos durant l'1-O seran jutjats per presumpte delicte de sedició

Així ho ha decretat avui el jutge d’instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat

Els Mossos i la Policia Nacional, durant l'1-O
Els Mossos i la Policia Nacional, durant l'1-O | CatalunyaDiari.cat

Les responsabilitats del l’1-O arriben als alts comandaments dels Mossos d’Esquadra. El jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat enviarà a l’Audiència Nacional a fins a 8 caps dels Mossos d’Esquadra per un presumpte delicte de sedició.

El jutge, en aquest context, s’ha postulat a favor de la demanda de l’Audiència en veure que, segons l’atestat del referèndum de l’1 d’octubre, existeixen indicis d’aquesta sedició per part del comandament del cos policial català.

D’aquesta manera, doncs, els comissaris superiors Ferran López —actual cap del cos— i Joan Carles Molinero; altres dos comissaris, dos intendents i la cap d'assessorament jurídic hauran de baixar la rampa de l’Audiència.

Els 8 Mossos havien elaborat el pla d’actuació de l’1-O

Ferran López i Joan Carles Molinero —més allà de l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que ja està sent investigat per la justícia espanyola— estan acusats, juntament amb els sis altres comandaments del cos català, d’haver permès la celebració del referèndum del primer d’octubre.

Els Mossos, en aquest sentit, havien rebut la directriu per part del ministeri de l’Interior espanyol d’impedir la votació, però aquests van fer cas omís a la demanda policial espanyola.

És justament per aquest fet, doncs, que se’ls acusa d’un presumpte delicte de sedició i hauran de comparèixer davant la justícia.

Els Mossos, incriminats per l'1-O

En l'escrit de citació de la jutgessa Carmen Lamela a finals de novembre de 2017, aquesta sostenia que la cúpula dels Mossos d'Esquadra va «obstruir qualsevol actuació que bloquegés el pla estratègic cap a la independència» i, segons afegia, «es va dissenyar un pla premeditat» entre Trapero com a màxim responsable de la policia catalana i els «membres del comitè estratègic».

Per tant, i segons la jutgessa, l'actitud dels Mossos entre el 20 de setembre i l'1-O va ser de «total inactivitat» i «emmascarada sota els principis d'actuació policial de proporcionalitat, congruència i oportunitat».


Comentaris

envia el comentari