Ferran López quedarà fora de la nova estructura directiva dels Mossos d'Esquadra

Després de vuit mesos al capdavant del cos policial, va presentar dijous la seva renúncia per «responsabilitat»

Imatge d'una reunió del conseller Miquel Buch amb Ferran López i altres comandaments dels Mossos
Imatge d'una reunió del conseller Miquel Buch amb Ferran López i altres comandaments dels Mossos | cedida

El conseller d'Interior, Miquel Buch, deixarà el fins ara cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López, fora de la nova estructura directiva del cos de policia. Recordem que López va presentar dijous la seva dimissió a través d'una missiva, en la qual va detallar la seva primera reunió amb el conseller Buch. 

Durant aquesta trobada li va comunicar la seva renúncia, que posteriorment va ser acceptada pel conseller. Ara bé, Buch també li va traslladar que li trobaria un «encaix a l'organigrama fora de la nova estructura directiva de la Prefectura». 

Va acceptar l'encàrrec per «responsabilitat»

En la seva carta, López també va explicar que renuncia en considerar finalitzat l'encàrrec que va acceptar després de la destitució Josep Lluís Trapero com a cap del cos, amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. En aquest sentit, el fins ara cap dels Mossos ha explicat que la decisió d'acceptar el lloc «va tenir a veure amb un exercici de responsabilitat, obligat des de la posició que ocupava en l'estructura jeràrquica» i pel seu «profund respecte a l'organització». 

L'excap dels Mossos, Ferran López, i l'antic ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido
L'excap dels Mossos, Ferran López, i l'antic ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, López ha destacat els vuit mesos de mandat exercits, marcats per «l'honestedat» i la «professionalitat». Sobre les decisions preses, ha indicat que s'ha deixat guiar pel que considerava millor per a l'organització policial, davant les «condicions extraordinàriament difícils» que ha hagut d'afrontar. 

Agraeix el compromís dels agents, tot i les «insospitades tensions»

En la seva carta, Ferran López també ha agraït a tots els mossos la seva feina i el compromís amb la ciutadania, malgrat les «insospitades tensions» a les quals s'han vist sotmesos. En aquest sentit, l'excap del cos ha desitjat que la ciutadania continuï percebent la policia catalana com a propera, i que se senti «orgullosa» de la seva feina. 

Miquel Buch saludant Ferran López en una imatge d'arxiu
Miquel Buch saludant Ferran López en una imatge d'arxiu | cedida

 

Amb tot, ara l'encarregat d'analitzar l'estructura dels Mossos i el seu funcionament és l'actual director general, Andreu Martínez. Segons va avançar ahir el conseller Buch, el seu objectiu serà proposar mesures per «reforçar i adequar l'organització policial amb la finalitat de garantir el millor servei a la societat catalana».

Comptarà, això sí, amb el suport del comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Miquel Esquius, i del comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Joan Carles Molinero. 


Comentaris

envia el comentari