L'Ajuntament de Figueres treu la pancarta a favor de l'autodeterminació

El consistori ha arribat a un acord amb el propietari de l'edifici privat del costat per posar-hi la pancarta

L'Ajuntament de Figueres ha tret la pancarta a favor de l'autodeterminació del seu balcó
L'Ajuntament de Figueres ha tret la pancarta a favor de l'autodeterminació del seu balcó | CEDIDA

L'Ajuntament de Figueres ha retirat la pancarta a favor de l'autodeterminació i ha atès així el requeriment de la Junta Electoral de la zona que l'instava a treure tots els símbols, llaços grocs i estelades dels edificis municipals. L'acord de la junta feia extensiva la petició a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà i al Consell Comarcal. De moment, el de Port de la Selva hi ha presentat recurs al·legant falta de «motivació» i de «concreció» en el requeriment i Castelló d'Empúries ha anunciat que també recorrerà la decisió.

El consistori trasllada la pancarta a un edifici del costat

Un edifici privat lluirà la pancarta a favor de l'autodeterminació que hi havia a l'Ajuntament
Un edifici privat lluirà la pancarta a favor de l'autodeterminació que hi havia a l'Ajuntament | CEDIDA

 

Malgrat que la pancarta ha estat retirada de l'Ajuntament, aquesta se seguirà lluint a la ciutat. El consistori ha arribat a un acord amb el propietari d'un edifici del costat per tal d'instal·lar allí la pancarta que defensa, en un escrit en anglès, que «l'autodeterminació és un dret, no un crim».

Retiren el llaç groc de l'entrada de la conselleria d'Empresa

El llaç groc que hi havia a l'entrada del Departament d'Empresa i Coneixement ha estat retirat aquest dimarts a la tarda, segons han confirmat fonts de l'ens a l'ACN. Les mateixes fonts han indicat que la consellera, Àngels Chacón, no ha donat cap ordre perquè es retirés el llaç.

És la primera conselleria del Govern on es retira el símbol que la Junta Electoral Central ha considerat partidista, després que hagi complert el termini que donava la mateixa junta perquè es retiressin de tots els edificis de la Generalitat. Les fonts del Departament han explicat que es mantenen llaços grocs en algunes finestres de l'edifici, així com els cartells que reclamen l'alliberament dels presos independentistes. 


Comentaris

envia el comentari