La filla de Joaquim Forn acusa l'estat de «persecució política» davant l'ONU

Anna Forn ha denunciat, davant el Consell de Drets Humans de Nacions Unides, la situació dels «9 líders socials i polítics» empresonats per «convocar un referèndum»

Anna Forn en una intervenció en el Parlament Europeu
Anna Forn en una intervenció en el Parlament Europeu | Cedida

Anna Forn, filla de l’exconseller d’interior Joaquim Forn, que es troba empresonat a la presó de Lledoners, ha comparegut davant el Consell de Drets Humans de l’ONU per denunciar «la persecució política» que pateixen per part de l’estat els partidaris del «dret a l’autodeterminació» de Catalunya.

Forn ha participat en el debat general que aquesta entitat de les Nacions Unides ha celebrat avui a la seva seu de la ciutat Suïssa de Ginebra. Davant els representants dels diferents països membre d’aquest Consell ha afirmat que «9 líders socials i polítics» catalans, entre els quals es troba el seu pare, fa més de 10 mesos que són a la presó de manera preventiva per «convocar un referèndum en compliment del mandat electoral» que va sorgir de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2016.

Demana a l’estat que deixi intervenir als membres de l'ONU

La filla de l’exconseller ha sol·licitat al govern de Pedro Sánchez que tramiti «les invitacions necessàries perquè els Relators Especials i els Grups de Treball» de l’ONU que ho hagin demanat «puguin visitar el país». També ha demanat a l’organisme internacional que activi «mecanismes que assessorin i acompanyin a l’Estat espanyol» en l’administració i la recerca de solucions a aquesta qüestió.    

Diversos exconsellers, entre ells Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem
Diversos exconsellers, entre ells Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem | Cedida

 

Anna Forn no és la primera que ha volgut portar el cas dels polítics presos catalans a les Nacions Unides. Abans el seu propi pare o altres dels empresonats ja ho havien fet. Ella mateixa, convidada per eurodiputats catalans, va denunciar prèviament la situació de presó preventiva que viuen els nou líders independentistes al Parlament Europeu.

Denuncia la falta d’humanitat i que se’ls tracti «com terroristes»

Sobre l'empresonament del seu pare i la resta dels líders sobiranistes, la filla de Joaquim Forn ha mostrat la seva tristesa pel fet que no s'hagin pres «mesures alternatives més humanitàries» i que siguin tractats «com a terroristes». Ha demanat al govern espanyol que obri «la porta al diàleg» donant les instruccions necessàries perquè els presos puguin «quedar en llibertat».


Comentaris

envia el comentari