IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els fills dels guàrdies civils de Sant Andreu expliquen que «els 'profes' són bona gent, són normals»

Alguns dels alumnes diuen que els professors del centre no volen sentir a parlar sobre «política, procés o d'independència»

Imatge de l'Institut El Palau
Imatge de l'Institut El Palau | CatalunyaDiari.cat

L'IES El Palau és a l'ull de l'huracà. La denuncia per part de la Fiscalia espanyola a 9 professors del centre per haver intentat «humiliar» alguns alumnes que resultaven ser fills de guàrdies civils i l'article de 'El Mundo' on narraven fil per randa qui eren els mestres citats, ha fet que el dia a dia al centre s'hagi convertit en quelcom extraordinari. 

L'aparició de pintades titllant-los de «nazis», «rates» i «'separatas'», però, no ha fet més que posar el dit a la nàfra d'uns treballadors de l'institut que se senten «molt malament»

  

Els fills de guàrdies civils: «Els 'profes' són bona gent, són normals»

Ha estat un reportatge d''El Nacional' el que ha permès saber què pensen els alumnes del centre sobre la denúncia per part de la Fiscalia a 9 dels seus mestres. Tot i que alguns alumnes reconeixen que «no volem parlar d'aquest tema» però que «no ha de ser fàcil», també n'hi ha d'altres que defensen els mestres del centre. 

«No és just» explica una de les alumnes del centre mentre explica quina és la situació que travessen alguns dels docents de l'IES Palau: «Fa mesos que no veiem la mestra, ens han dit que està de baixa per depressió. Em fa molta pena». 

És en aquest punt on apareixen els fills dels guàrdies civils. La caserna de Sant Andreu de la Barca està situada a escassos metres del centre, quelcom que provoca que molts dels fills dels agents de la benemèrita cursin l'ESO a l'IES Palau. 

En aquest context, doncs, fills de guàrdies civils d'entre 14 i 16 anys surten al pas per afirmar: «Els 'profes' són bona gent, són normals, però tot s’ha fet molt gran». A més expliquen que després de l'1-O, els van dir que aquells que estiguessin en contra de la violència policial baixessin i els que estiguessin a favor es quedessin a classe. «Els que som fills de policies ens vam quedar, pels nostres pares...», diu un dels joves.
 

«Si els professors ens senten parlar d’independència, ens fan callar»

Són les seqüeles que han quedat al centre. Els professors, segons relaten els alumnes, no volen sentir a parlar sobre «política, procés o d'independència» davant la incertesa a les futures represàlies

Imatge d'algunes de les pintades que van aparèixer al centre
Imatge d'algunes de les pintades que van aparèixer al centre | CatalunyaDiari.cat

 

«Si els professors ens senten parlar de política, de procés o d’independència, ens fan callar. A l’insti es ve a estudiar, ens diuen», sentència una alumna del centre. 
 


Comentaris

envia el comentari