TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

El Financial Times demana reconèixer Catalunya com a nació

L’entesa sobre el procés és «difícil, no impossible», segons exposen a la seva editorial
Quim Torra i Carles Puigdemont, en una roda de premsa | CatalunyaDiari.cat

 

El procés català trenca fronteres. La internacionalització del conflicte polític que es viu a Catalunya encapçalada per Carles Puigdemont recull els seus fruits i gran part de la premsa internacional parla sense embuts sobre què s’hauria de fer per trobar una via de sortida entre Espanya i Catalunya.

 

I, en aquest context, el procés ha arribat a les pàgines principals d’un dels diaris més mediàtics de l’escena britànica: el Financial Times. El rotatiu, de fet, parla sobre Catalunya en una editorial que porta per nom «Un raig d’esperança per a Catalunya» i on demanen que aquesta sigui reconeguda com a nació i parla de la necessitat de dotar-la amb més autonomia.

El Financial Times demana més autonomia per Catalunya

El que més crida l’atenció de tot plegat, però, és que el Fiancial Times sempre s’ha mostrat contrari als moviments independentistes. Tot i això, aquests se serveixen de la reunió de fa una setmana entre Quim Torra i Pedro Sánchez per augurar un futur de pactes entre Catalunya i Espanya.

 

En aquest sentit, doncs, tot i que expliquen que «no hi va haver cap avenç en la reunió. No era ni remotament probable», també posen en relleu que Torra i Sánchez van arribar un pèl més enllà del què havien arribat Rajoy i Puigdemont.

 

Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió aquest dilluns | cedida

 

 

«Tanmateix, va oferir un raig d’esperança per a un diàleg constructiu i pràctic que es pot desplegar els mesos i anys vinents», assegura el Financial Times a la seva editorial.

 

 

L’entesa sobre el procés és «difícil, no impossible»

Finalment, la nota d’opinió del mateix diari britànic espera que es faci una passa endavant per solucionar el conflicte entre Barcelona i Madrid perquè, segons ells, aquest escull és «difícil, no impossible».

 

Per això mateix demanen a La Moncloa que Catalunya pugui tenir més control sobre les finances i demanen al govern de Pedro Sánchez que «de manera explícita que els catalans són una nació, en comptes d’una ‘nacionalitat’ sense especificar».

 

El president Quim Torra a la seva arribada al centre penitenciari de Lledoners | cedida

 

 

Finalment, aquests se serveixen de l’editorial per acabar assegurant que «més autonomia en un estat espanyol reformat és la manera d’avançar més intel·ligent».

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris