Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras durant una entrevista el 10 de setembre de 2017.

Dues firmes falses situen Junqueras a la sessió plenària del Parlament Europeu

ERC apunta que es tracta d'una broma o bé d'un error administratiu

Misteriosament, la firma d'Oriol Junqueras ha aparegut en el registre del Parlament Europeu, que confirma l'assistència dels eurodiputats a la sessió plenària del passat 15 i 16 de gener. Davant la impossibilitat de què l'exvicepresident del Govern hagi pogut anar-hi personalment, ja que està a la presó de Lledoners, només hi ha dues possibilitats: o bé ha sigut el blanc d'una broma —quelcom és més plausible—, o bé es tracta d'un error administratiu.

ERC sospita que es tracta d'una broma

Tanmateix, sí que hi ha una evidència. Segons indiquen fonts polítiques, només pot haver signat un altre membre del Parlament Europeu. Paral·lelament, ERC, que ha contactat amb 'El Independiente', confirma que «és evident que es tracta d'una broma o d'una errada burocràtica». Amb tot, la firma de Junqueras apareix en el registre dos dies seguits i, per tant, és molt difícil que sigui una confusió.

Junqueras va acudir el passat dimarts, 28 de gener, a la comissió d'investigació del 155 al Parlament de Catalunya. Al llarg del seu discurs, l'exvicepresident va defensar «que ser independentista i convocar un referèndum no és pas cap delicte». A més, va dir que el 155 «sols va aconseguir perjudicar els interessos de la ciutadania de Catalunya». L'exdirigent va assenyalar que «la presó és només un pas més cap a la llibertat» i va etzibar que «aquells que van exercir la repressió també acabaran tastant les clavegueres de l'Estat».

També et pot interessar...