El fiscal anticorrupció es presenta a l'Ajuntament de Girona per demanar informació sobre l'empresa Agissa

José Grinda ha estat acompanyat per agents del la Guàrdia Civil vestits de paisà

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia civil
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Civil | Cedida

El fiscal Anticorrupció José Grida s'ha presentat aquest matí de dimecres a l'Ajuntament de Girona, suposadament per demanar informació sobre Agissa, l'empresa mixta d'aigües de la ciutat. Anava acompanyat de deu agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà i, després de passar per secretaria, han entrat directament al despatx de l'alcaldessa Marta Madrenas, segons explica el mitjà local 'Diari de Girona'.

Es tractaria d'un operatiu anticorrupció que podria tenir vinculació amb irregularitats a Aigües de Girona SA, —empresa Agissa—. Es tracta de l'empresa que s'encarrega del subministrament d'aigua a Girona, i als municipis de Salt i Sarrià de Ter.

En aquest sentit, aquest dimecres també estarien previstos requeriments de documentació als ajuntaments de Salt i Sarrià de Ter, tal com ha succeït a primera hora d'aquest matí al consorci gironí, segons apunta 'El Mundo'.

Possibles irregularitats a Aigües de Girona

Tant l'Ajuntament de Girona com l'empresa Agissa ja va ser escorcollada diversos cops durant els mesos de juliol i setembre de l'any 2017. En aquell moment, ja s'estava duent a terme un operatiu anticorrupció després que el jutjat demanés investigar les suposades irregularitats dins de l'associació. A més, també podrien estar vinculats amb el cas del 3%.

El 'cas Agissa', segons apunta el mitjà citat, està lligada directament a diferents delictes de corrupció. En aquest sentit, ja hi ha set persones investigades per delictes com falsificació, malversació de diners públics, apropiació indeguda i administració deslleial. El jutjat inclús va prendre la decisió d'apartar de la direcció de l'empresa d'Aigües de Girona als socis privats, atorgant el servei als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter.

La denúncia de malversació de recursos públics

Cal destacar que aquest últim escorcoll del fiscal Anticorrupció José Grida amb deu guàrdies civils vestits de paisà s'emmarcaria en la denúncia que va presentar l'any 2015 el grup municipal de la CUP davant la Fiscalia de Girona. Llavors es va denunciar la suposada malversació de recursos públics per a beneficis privats.

Segons els investigadors, s'hauria revertit en els rebuts d'aigua dels veïns una quantitat que superaria els 15 milions d'euros. Justament el juliol del 2017 el fiscal anticorrupció encarregat del cas del 3% a El Vendrell del presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya, va decidir assumir la investigació d'Agissa de l'Ajuntament de Girona.

'La Vanguardia' va especificar que els dos casos es van relacionar després de veure informes de la consultoria Efial, encarregada de justificar concessions a consistoris del CDC. Concretament, un dels polítics que va encarregar una auditoria sobre la gestió d'aigua a Efial va ser el llavors alcalde de Girona l'any 2012, Carles Puigdemont.


Comentaris

envia el comentari