El TC rebutja la posada en llibertat dels dos acusats, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

La Fiscalia demana la pròrroga de la presó preventiva de Sànchez i Cuixart

El 16 d’octubre es compleixen dos anys des de que van ser empresonats

Queden pocs dies perquè Jordi Cuixart i Jordi Sànchez compleixin dos anys des que van ser empresonats. Ara,  el fiscal ha demanat la pròrroga de la presó preventiva tant del president d’Òmnium com de l’expresident de l’ANC.

Demanen la pròrroga de la presó provisional dels 'Jordis'

Cal destacar que el dia 16 d’octubre es compliran dos anys de l’empresonament de Cuixart i Sànchez i perquè aquesta situació continuï, és necessari que el tribunal dicti una pròrroga abans d’aquesta data, ja que és el termini màxim que dicta la llei. 

Així, la Fiscalia ha decidit demanar la pròrroga de presó preventiva dels dos líders independentistes argumentant que aquesta causa ja ha estat jutjada i només resta la sentència. En aquest sentit, «es vulneraria el dret a la llibertat personal en el supòsit de la permanència en presó provisional més enllà del límit permès legalment sense que, amb caràcter previ, s'hagués dictat un acte en què de forma expressa es prorrogués la presó provisional», segons ha advertit el fiscal en el seu escrit i han avançat a 'El Nacional'.

A més, ha destacat que és una «exigència lògica» decidir la resolució de la pròrroga de la presó provisional abans que expiri el termini inicial, tot i que la llei realment no requereix de manera expressa que així sigui. Per tant, segons fonts de la defensa, es preveu que dugui a terme una reunió per tractar aquesta situació a la qual podrien assistir per videoconferència tant Sánchez com Cuixart.

També et pot interessar...