La Fiscal General de l'Estat adverteix de «la imperiosa obligació d’acatar la sentència»

María José Segarra treu pit davant l'actuació judicial en el procés independentista, lloant una aplicació de la llei «serena, ferma i rigorosa»

María Jesús Sagarra
La Fiscal General de l'Estat adverteix: «S'ha d’acatar la sentència, sigui quina sigui» | Cedida

El migdia d'aquest dilluns, 9 de setembre, s'ha celebrat l'inici de l'any judicial a la seu del Tribunal Suprem espanyol. Durant els parlaments protocol·laris, la Fiscal General de l'Estat, María José Segarra, ha fet clares al·lusions al procés judicial contra els presos independentistes, i ha advertit a tots els agents polítics de l'Estat, de la seva «imperiosa obligació d'acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el seu sentit».

A més a més, Segarra ha tret pit de la qualitat i eficiència del sistema judicial espanyol davant el repte plantejat per l'independentisme, afirmant que «davant l’extrema gravetat dels fets objecte d’enjudiciament, la resposta del sistema judicial ha estat l’aplicació serena, ferma i rigorosa de la llei»; i ha afegit que el judici es va celebrar sota «els més amplis estàndars de transparència, accessibilitat i garanties per a les parts».

El «respecte a la Llei», l'única via en un «Estat democràtic»

Finalment, la Fiscal General ha llençat una última advertència, afirmant que la seva institució vetllarà per preservar «la convivència, que des del respecte a la diversitat i a la llibertat d’opinió, haurà de seguir essent garantida a tot el territori nacional mitjançant l’única forma possible en un Estat de democràtic: el respecte a la Llei».

Juntament amb la Fiscal General de l'Estat, l'obertura de l'any judicial ha estat presidida pel rei Felip VI, el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i el president de la sala Penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Colla de galifardeus. Tota sentència que no sigui l'absolució és una Injústicia greu d'un país amb la demicràcia por los suelos. Corruptos indecentes ustedes deberían estar en la cárcel por interpretar la justicia a su antojo. Aneu a la merda, Catalunya no es rendeix fi s a la mort
Enni
Acatar la sentència que es dicti? ni parlar-ne! no hi ha agut transparència i mentides contrastades un sac ple. Per tant, Ara us mentalizeu que desobeirem! Estem preparats,!!!!
Natàlia
De cap manera acatarem res, colla de depredadors!!!que us heu cregut??? tota aquesta parafernalia per preparans per la sentencia que està clar, será durísima. Aneu a merda colla de feixistes, corruptes, poca vergonyes!!!

envia el comentari