Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya l'octubre de 2017.

El fiscal del Tribunal de Comptes creu que es podrien reclamar 87 MEUR als líders del procés

La demanda l'hauria de fer l'Advocacia de l'Estat a través d'una reclamació patrimonial

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya l'octubre de 2017.
El fiscal del Tribunal de Comptes sospesa que el govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras pagui 87 milions d'euros per les despeses de l'1-O. | Europa Press

El fiscal del Tribunal de Comptes  creu que s'hauria de demanar als líders del procés el pagament de 87 milions d'euros, la xifra en què l'anterior ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va situar el cost de l'Operació Copèrnic, que va traslladar 6.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, amb diversos vaixells, en els dies previs i posteriors a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

El fiscal creu que ho ha de demanar l'Advocacia de l'Estat

Miguel Torres, fiscal del Tribunal de Comptes, creu que l'Estat pot reclamar aquests 87 milions d'euros als líders del procés independentista, ara bé, no creu que ho pugui fer el mateix Tribunal, ja que no es tracta de diners malversats de forma directa per part dels acusats. En aquest sentit, Torres coincideix amb el parer mostrat anteriorment per l'Advocacia de l'Estat i la Generalitat.

En canvi, el fiscal sí que insta indirectament a l'Advocacia a endegar una demanda de responsabilitat patrimonial per recuperar aquests diners. En la seva resolució, Miguel Torres addueix arguments a favor que sigui aquesta institució la que reclami als líders del procés l'elevat cost de l'Operació Copèrnic.

També et pot interessar...