La Fiscalia alemanya demana l'extradició de Carles Puigdemont a Espanya

La notícia s'ha sabut aquest dimarts al matí

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont.
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia alemanya ha demanat aquest matí l'extradició de Carles Puigdemont. L'òrgan judicial General de Schleswig-Holstein en demana l'entrega a les autoritats espanyoles per càrrecs de rebel·lió i ordre públic. 

Els jutges alemanys de Tribunal citat, però, en descarten la petició d'empresonar-lo en entendre que no hi ha risc de fuga per part de l'expresident de la Generalitat de Catalunya i encara cap de files de Junts per Catalunya. 

Espanya havia aportat noves dades sobre Puigdemont

Ha estat per això que la Fiscalia germànica hauria fet la petició d'extradir Carles Puigdemont a Espanya. A través d'una petició que ja es va dur a terme dies després que aquest fos detingut a Alemanya el passat 26 de març, la Fiscalia ha demanat als jutges atendre la petició de la justícia espanyola

Aquests, però, en rebutgen de moment la presó i resten a l'espera de prendre una determinació sobre la seva extradició

Puigdemont declara els seus béns per intentar no ser suspès els pròxims 4 anys

Carles Puigdemont ha acabat cedint, finalment, a la idiosincràsia de Montoro. L'expresident de la Generalitat va presentar la seva declaració de béns i immobles el passat dilluns, 14 de maig, en un intent d'eludir una més que possible inhabilitació política. 

La sanció de quatre anys que podria pesar sobre el cap de files de Junts per Catalunya hauria estat clau perquè Puigdemont se cenyís a la Llei de Règim, d'Incompatibles dels Alts Càrrecs del Servei de la Generalitat (13/2005). Tot i això, segons 'El Confidencial', aquest hauria presentat la declaració fora de termini

Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les
Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Tot plegat s'hauria quedat, doncs, en un intent per evitar futures represàlies. El cap de files de Junts per Catalunya hauria presentat una declaració a la qual constaria un augment de 3.732 euros del seu patrimoni personal entre el 12/01/2016 i el 28/10/2017.


Comentaris

envia el comentari