Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Fiscalia alemanya, interessada en el conflicte entre Cristóbal Montoro i Pablo Llarena

El Tribunal Suprem ha rebut recentment una petició d'informació sobre les conseqüències legals d'aquest xoc institucional
El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein ha de decidir si extradeix Carles Puigdemont o no | Twitter (@KRLS)

 

El ja famós Tribunal del 'land' alemany de Schleswig-Holstein, encarregat d'estudiar la petició d'extradició de Carles Puigdemont dictada pel jutge Pablo Llarena, ha enviat en les darreres hores noves peticions d'informació complementària sobre els fets que investiga el magistrat espanyol. Una decisió que pot tenir molta més importància de la que sembla, ja que d'això depèn que l'expresident sigui entregat a la Justícia espanyola, així com els delictes pels quals podrà ser jutjat. 

Alemanya, interessada en el xoc entre el Llarena i Montoro

L'última demanda de la Justícia alemanya es refereix a les divergències existents entre el Suprem espanyol i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre l'existència d'un delicte de malversació de fons públics en l'organització i el pagament del referèndum de l'1 d'octubre. La Fiscalia del país germànic vol rebre informacions de la naturalesa i les eventuals conseqüències jurídiques del xoc existent entre el ministeri i el Poder Judicial, per traslladar-la als jutges que hauran de decidir el futur de Carles Puigdemont. 

 

A l'espera d'un informe d'Hisenda aquesta mateixa setmana

És per això que, segons 'La Vanguardia', es tracta d'informació de gran importància, ja que els destinataris són els mateixos jutges que ja van decidir aplicar mesures cautelars a l'expresident. En concret, van acordar la seva llibertat provisional, al mateix temps que negaven l'existència del delicte de rebel·lió, i posaven en dubte el de malversació. 

 

Imatge d'arxiu del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro | CatalunyaDiari.cat

 

En tot cas, el Tribunal Suprem contestarà a les peticions d'informació complementària una vegada hagi rebut la resposta del mateix ministre Montoro, a qui Llarena li va demanar que expliqui en què es basa per assegurar que no es van gastar diners públics en el referèndum. Una resposta que arribarà, com a molt tard, a finals d'aquesta setmana, i que el Suprem espera que no desautoritzi la seva investigació. 

Comentaris