La Fiscalia belga demana a l'Audiència Nacional quina presó rebria a Puigdemont

L'organisme jurídic vol tota la informació d'una hipotètica acceptació de l'ordre europea

Carles Puigdemont a Brusel·les
Carles Puigdemont a Brusel·les | Gtres

La jornada de demà es preveu clau en el futur de Puigdemont i els consellers a Bèlgica. Declararan davant el jutge de la Cambra del Consell de Brussel·les, on es prendrà una decisió sobre l'ordre europea de detenció i lliurament.

Tot i que la data clau és divendres, avui hi ha hagut una sorprenent novetat en el cas, segons informa 'Ara', doncs la Fiscalia de Bèlgica ha demanat certa informació a l'Audiència Nacional de manera urgent.

  

Es tracta d'elements complementaris que podrien orientar a l'organisme a prendre una decisió sobre els investigats. La sol·licitud, entregada a Carmen Lamela, inclouria la petició d'informació sobre el sistema penitenciari espanyol, doncs des de Bèlgica estarien interessats a conèixer la situació que enfrontaran els polítics en cas d'haver de tornar al país.

En el comunicat, es demana a la jutge conèixer quin centre penitenciari seria el que acolliria als membres del Govern, així com poder veure el tipus de cel·la que els hi tocaria, com també les condicions i el dia a dia al que tindrien accés un cop entressin a presó, sempre que la justícia belga accepti l'euroordre entregada.

Lamela, a corre-cuita

Els representants de l'Audiència Nacional s'han mostrat sorpresos per aquesta petició, però han confirmat que desenvoluparan la resposta en la màxima brevetat, tenint l'objectiu d'entregar-la avui mateix perquè el magistrat la pugui estudiar abans d'interrogar als investigats. Conscient de l'escassetat del temps, Lamela no descarta fer enviar-la demà, intentant tenir-la llesta abans de l'audiència.

La documentació sol·licitada també inclou altres qüestions processals, com són el saber com serà l'arribada del President a Madrid o quina instància jurídica serà l'encarregada de jutjar-los. A més, la jutge també haurà d'entregar el seu relat dels presumptes delictes comesos pels membres del Govern, pel que es demostra que la fiscalia busca concentrar el màxim possible d'informació abans que es prengui una decisió.


Comentaris

envia el comentari