La Fiscalia belga manté en llibertat Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig

El Ministeri Públic de Bèlgica ho ha emès aquesta tarda en un comunicat

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont, Mertixell Serret, Toni Comín i Lluís Puig
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont, Mertixell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí.  | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia belga manté en llibertat Mertixell Serret, Toni Comín i Lluís Puig al·legant que «no existeix un risc manifest de fugida» i per això mateix ni els cita, de moment, ni controlarà els seus moviments.

Els advocats de Serret, Comín i Puig s'han posat avui en contacte amb la fiscalia de Brussel·les per posar els seus clients a disposició de la justícia després de la nova euroordre del magistrat Pablo Llarena, tal com informa 'El Nacional'. Tot i que, de moment, encara no els cita a declarar, no es descarta que ho pugui fer en els pròxims dies o setmanes. 

La Fiscalia belga demana «informació addicional» 

Així doncs, el Ministeri Públic de Bèlgica ha emès un comunicat on ha confirmat que manté Serret, Comín i Puig en la mateixa situació en què estaven fins ara. 

Tanmateix, i segons informa el citat mitjà, la Fiscalia belga ha demanat «informació addicional a les autoritats judicials espanyoles a través de l'Eurojust» per tenir més informació del cas, però no concreta quin tipus d'informació s'ha demanat exactament.

També concreta que aquesta euroordre no té res a veure amb l'anterior del novembre del 2017 i que, per tant, el procediment comença de zero. 

Clara Ponsatí s'entregarà a la policia escocesa

D'altra banda, l'advocat de Clara Ponsatí ha comunicat aquest dilluns que l'exconsellera d'Educació es posarà a disposició de la justícia de la Gran Bretanya aquesta setmana. 

Així doncs, l'advocat de Ponsatí ha dit que l'exconsellera s'entregarà voluntàriament a la Policia, abans de comparèixer davant un tribunal d'Edimburg.

«Puc confirmar que he rebut instruccions de defensar la professora Clara Ponsatí de la petició d'extradició d'Espanya a través d'una euroordre», ha precisat l'advocat en el seu comunicat. «Tinc instruccions d'oposar-me a l'extradició sobre la base que aquesta és una persecució política», ha detallat.
 


Comentaris

envia el comentari