Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cuixart

La Fiscalia, en contra d'atorgar un permís de sortida de tres dies a Jordi Cuixart

El Ministeri Públic creu que no hi ha «penediment»

Jordi Cuixart.
Jordi Cuixart, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia s'oposa a atorgar un permís de sortida de la presó de tres dies a Jordi Cuixart  perquè considera que «no hi ha penediment» en la seva actitud. Així ho ha comunicat aquest divendres, 31 de gener, al migdia, el Ministeri Públic davant del jutjat de vigilància penitenciària, que és qui ha de decidir finalment si atorga el permís o no, atès que es tractaria d'una sortida de 72 hores, el llindar a partir del qual cal que doni el vistiplau aquest òrgan

La Fiscalia vol impedir la sortida a Cuixart per «manca de penediment»

Es tractaria del segon permís de sortida de Cuixart, que ja va sortir durant 48 hores a mitjan mes de gener. En aquella ocasió, en tractar-se d'un permís inferior als tres dies, només el va haver d'autoritzar la direcció del centre penitenciari on es troba intern, el de Lledoners.

Ara, però, la Fiscalia ha expressat al jutge que s'oposa a una nova sortida de Cuixart perquè creu que «no té una percepció adequada de la gravetat dels fets pels quals se l'ha condemnat i perquè l''ho tornarem a fer' que manté en les reunions amb els psicòlegs  demostra que no hi ha penediment en el seu comportament».

La Fiscalia es refereix fins i tot al darrer llibre de Cuixart, «que ha escrit des seva estada a la presó, la qual cosa posa en evidència, sense perjudici de la seva llibertat d'expressió, el seu posicionament en relació al delicte pel qual ha estat condemnat», atès que es titula, justament, 'Ho tornarem a fer'. A causa d'això, la Fiscalia creu que el permís de 72 hores a Cuixart seria «prematur, injustificat i improcedent».

També et pot interessar...