La Fiscalia demana al jutge Llarena retenir el passaport de Carles Puigdemont

La petició també es fa extensiva a Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí

Carles Puigdemont a Ginebra
Carles Puigdemont a Ginebra | Cedida

La Fiscalia demana al jutge Llarena retenir el passaport de Carles Puigdemont així com els de Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí. També s'ha fet la mateixa petició per l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, qui està residint des del passat mes de febrer a Ginebra, a Suïssa. 

Segons ha avançat el diari 'Ara', aquesta demanda del ministeri públic va en la línia de «limitar la validesa» dels documents davant la impossibilitat de procedir a la retenció material dels passaports. Una demanda amb la qual la Fiscalia vol que els exiliats tinguin la mateixa mesura cautelar que els consellers que van passar per presó, tots ells sense passaport. 

Una mesura que limiti els moviments dels exiliats

«Malgrat la seva situació de cerca i captura, i de no trobar-se a la disposició de l'òrgan judicial instructor,  com que no s'ha adoptat  cap mesura cautelar limitativa dels seus moviments, alguns dels investigats estan duent a terme viatges sense cap restricció per diferents països», ha argumentat el ministeri públic en el seu escrit. 

No obstant això, encara que el jutge Llarena accedeixi a la petició de la Fiscalia, Carles Puigdemont i la resta d'exconsellers podran gaudir de llibertat de moviments per l'espai Schengen, ja que amb el DNI ja n'hi ha prou per travessar les fronteres, segons informa el citat mitjà. 

Així doncs, la mesura demanada per la Fiscalia no evitarà el viatge de Puigdemont a Hèlsinki, on està programat que hi sigui de dijous a dissabte després del seu pas per Suïssa. 

Fiscalia també demana presó provisional per Sànchez

Una notícia que es coneix després que la Fiscalia també hagi demanat presó provisional pel número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, qui aquest matí de dimarts, 20 de març, ha assistit presencialment a una vista davant la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem, formada per tres magistrats — Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde—. Sànchez ho ha fet després de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn. 

Una petició que ha fet després de conèixer-se la voluntat de Sànchez de renunciar a la seva acta de diputat per poder sortir de la presó de Soto del Real, on porta empresonat des del passat 16 d'octubre. 


Comentaris

envia el comentari