La Fiscalia demana al ministeri d'Interior estudiar la possible detenció de Puigdemont en el seu viatge a Suïssa

L'expresident s'hi traslladarà aquest cap de setmana

Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica
Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia demana al ministeri d'Interior estudiar la possible detenció de Puigdemont en el seu viatge a Suïssa, lloc on l'expresident es traslladarà aquest cap de setmana.

A través d'un escrit emès pel Ministeri Públic en al·lusió a l'esmentat viatge de Carles Puigdemont i Meritxell Serret a Ginebra —on tenien previst acudir al Festival de Cinema dels Drets Humans al costat de l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, la Fiscalia ha tornat a activar l'alerta per la intervenció de Carles Puigdemont.  

Quelcom que ja va ocórrer quan l'expresident va assistir a una trobada a Dinamarca però, aleshores, el jutge Pablo Llarena va optar per desestimar la petició de detenció. 

La Fiscalia demana col·laboració a la Interpol

La Fiscalia demana anar de la maneta de la Interpol en aquesta petició d'arrest. L'Oficina de Cooperació Internacional del Ministeri de l'Interior ja ha enviat una nota en al·lusió a la col·laboració de la Interpol perquè es duguin a terme les gestions necessàries davant les autoritats suïsses per determinar la viabilitat de la detenció.

La Fiscalia, però no s'atura en aquest punt. Aquests, al fil de la petició, han optat per sol·licitar a la Interpol la causa especial 3/20907/2017. 

Segons aquesta llei, que es tramita al Tribunal Suprem, la Fiscalia demana l'adopció de mesures cautelars per limitar la validesa del passaport de Carles Puigdemont, Meritxell Serret i Anna Gabriel.

Possible trobada amb Anna Gabriel 

Seria un dels fets més noticiables d'aquest viatge de Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat es trobaria amb l'excap de files de la CUP, Anna Gabriel, per assistir al Festival de Cinema pels Drets Humans. 

Gabriel, en aquest sentit, es va traslladar a Ginebra a principis del mes passat en negar-se a declarar davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena


Comentaris

envia el comentari