La Fiscalia demana inhabilitar l'alcaldessa de Berga pel cas de l'estelada

També sol·licita una multa de 540 euros

Montse Venturós, alcadessa de Berga, detinguda pels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu de Montse Venturós. | CatalunyaDiari.cat

El fiscal demana inhabilitar sis mesos i multar amb 540 euros l’alcaldessa de Berga, al Berguedà, Montse Venturós, per un delicte de desobediència. Segons publica ‘El Nacional’, aquesta és la petició del ministeri públic pel cas de l’estelada penjada a la façana de l’Ajuntament de Berga durant les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 27 de setembre i durant les eleccions generals del 20 de desembre del 2015.

Acusada de desobediència

Així doncs, i per no haver tret l'estelada del balcó de l'Ajuntament de la capital del Berguedà durant les mencionades eleccions, la policia va detenir l’alcaldessa i la va portar als jutjats per declarar, després que Venturós es negués a presentar-se davant el jutge el passat 5 d’abril i 17 d’octubre del 2016. 

L’excap dels Mossos d’Esquadra a la comarca del Berguedà, l’inspector Eduard Cuenca, va admetre que el seu arrest va ser un «tràngol» i que van parlar prèviament amb ella perquè, arribat el dia, la detenció es produís de la manera «menys lesiva i sense crear molt xivarri», segons publica el citat mitjà.

La detenció de Venturós, però, es va produir cap a les set del matí, sent un fet molt criticat pel seu advocat i aleshores diputat de la CUP, Benet Salellas. «Estem molt dolguts i enfadats amb el Departament d'Interior», criticava Salellas al mateix temps que denunciava que la detenció es va produir «de matinada i sense cap publicitat».

Venturós «ferma» en el «mandat popular»

Després de la seva detenció, l’alcaldessa de Berga va comparèixer davant del jutge per al·legar que no va retirar la bandera per mantenir-se «ferma» en el «mandat popular» que avalava la col·locació de l’estelada, ja que la decisió va ser aprovada per un ple municipal.

D'altra banda, i segons fonts judicials, en les dues citacions es va informar Venturós de les conseqüències que podia comportar la no compareixença davant del magistrat i va ser en la darrera, el 17 d’octubre, quan el jutge va demanar un informe al fiscal, que va sol·licitar-ne la detenció.


Comentaris

envia el comentari