La Fiscalia demana presó sense fiança per a Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa

Marta Rovira no s'ha presentat al Suprem i ha marxat a l'exili
Imatge d'arxiu dels exconsellers condemnats a presó entrant a l'Audiència Nacional el passat 2 de novembre. | CatalunyaDiari.cat

 

La Fiscalia demana presó sense fiança per a Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa. El jutge del Tribunal Suprem va anunciar aquesta setmana que revisaria si els acusats en la causa contra el referèndum que han mantingut l’acta de diputats han d’entrar a la presó o no.

 

Així doncs, Pablo Llarena va citar per aquest divendres, 23 de març, a les 10.30 hores a totes les parts personades en la causa que s'instrueix en relació amb el procés del referèndum de Catalunya per notificar-los l'ordre de processament. 

Rovira no es presenta al Suprem i marxa a l'exili

D'altra banda, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha decidit aquest matí no presentar-se al Tribunal Suprem i marxar a l'exili. Així ho ha anunciat ella mateixa a través d'una carta publicada a la pàgina web d'ERC. 

 

«Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d'altres que ens precedeixen han hagut d'agafar. El camí de l'exili», comença explicant la diputada d'ERC, qui ahir renunciava al seu escó, igual que ho van fer Carme Forcadell i Dolors Bassa. 

 

 

Borràs i Mundó no han estat citats per Llarena

Tanmateix, cal recordar que Meritxell Borràs i Carles Mundó, que de la mateixa manera que Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa també van estar empresonats durant 32 nits, no han estat citats per Llarena després de renunciar a la seva acta de diputats i abandonar la política poc després de sortir de la presó.

 

De fet, ahir a última hora, després que el Parlament rebutgés la investidura de Jordi Turull, les diputades d’ERC, Carme Forcadell, Marta Rovira i Dolors Bassa, també renunciaven als seus escons per no ser un «obstacle per a la sobirania del Parlament», tal com ho justificava la mateixa Forcadell a Twitter.