La Fiscalia demana tres anys de presó per a Cristina Cifuentes

El Ministeri Públic considera provar que va falsificar l'informe que acreditava que havia presentat el seu TFM

La Fiscalia demana tres anys de presó per a Cristina Cifuentes
La Fiscalia demana tres anys de presó per a Cristina Cifuentes | GTRES

La Fiscalia ha sol·licitat aquest dimarts un total de tres anys i tres mesos de presó per a l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, per un delicte de falsedat documental, en el cas del seu polèmic Treball de Fi de Màster (TFM). Segons informa 'eldiario.es', el Ministeri Públic considera provat que l'exdirigent popular va impulsar la falsificació de l'informe que acreditava que havia presentat el TFM, tot i ser conscient que aquesta presentació mai havia tingut lloc, per intentar evitar les «conseqüències polítiques» que això li va comportar finalment.

El fiscal ha senyalat a la professora Cecilia Rosado com autora de la falsificació de l’acta i demana per ella una pena de 21 mesos de presó, ja que va reconèixer els fets i va col·laborar en la investigació. Una pena molt menor a la qual es vol imposar a l’expresidenta de Madrid. L'escrit de la Fiscalia explica que Cifuentes hauria obtingut el seu títol sense haver acabat i aprovat totes les assignatures i sense entregar el Treball de Fi de Màster.

La Físcalia acusa Cifuentes d'haver mentit sobre el seu Màster i Treball de Fi de Màster | España Diario

 

Diversos acusats pel Màster de Cifuentes

Altres acusats per aquesta causa són: el responsable de l’Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, qui hauria impartit el màster, per ser coautor indirecte del delicte i se li reclamen tres anys i nou mesos de presó i l’exassessora de la Comunitat de Madrid, María Teresa Feito, que va pressionar la Universitat. Per ella, es demanen tres anys i tres mesos de presó.

Segons l’escrit de la Fiscalia Cifuentes es va posar en contacte amb Feto, perquè contactes amb la Universitat Rey Juan Carllos perquè gestiones, segons la fiscalia, «perquè fes les gestions oportunes amb la finalitat de resoldre la crisi que la notícia havia provocat». Després s’afegís que aquesta última hauria contactat amb Álvarez Conde perquè confecciones una acta falsa tot i saber que l’expresidenta de Madrid no havia superat totes les assignatures i no havia realitzat el Treball Fi de Màster reglamentari.

El document en qüestió acreditava, de cara als mitjans de comunicació, que Cifuentes havia cursat i acabat el màster. L’escrit al·ludeix a la roda de premsa convocada per la Universitat, on s’acusa Álvarez Conde d’haver trucat a la professora Cecilia Rosado perquè realitzes una acta falsa on es podia llegir que l’expresidenta havia defensat el 2 de juliol de 2012 el seu TFM davant de la professora Cecilia Rosado, com a Secretaria, Clara Souto, com a vocal i Alicia López, com a presidenta, les quals conformarien el Tribunal.


Comentaris

envia el comentari