Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, Carmen Calvo i Iván Redondo, a la sala de premsa de la Moncloa.

Demanen 18 anys de presó per Manuel, l'acusat de voler matar Pedro Sánchez

Va enviar diversos missatges anunciant les seves intencions i demanant ajuda per formar un comando

Pedro Sánchez durant una compareixença a la Moncloa l'11 de desembre de 2019
Sánchez trucarà la setmana que ve a Torra i a la resta de presidents autonòmics | Catalunya Diari

La fiscalia demana 18 anys i mig  de presó per a l'home acusat de voler matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Manuel Murillo, de 64 anys, va ser detingut a Terrassa  al setembre del 2018 i està a presó des de llavors.

Fill de l'últim alcalde franquista de Rubí, tenia un arsenal d'armes de foc, era un expert tirador i va enviar diversos missatges anunciant la seva intenció  d'assassinar Sánchez. Demanava ajuda per formar un comando i per conèixer l'agenda concreta del president. Murillo va començar les seves manifestacions arran de la intenció del govern espanyol d'exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Va reflectir les seves intencions en un grup de Whatsapp

Murillo va anunciar les seves intencions en un grup de Whatsapp, però també en missatges directes a alguns contactes. «No podem permetre que humiliïn el 'Generalísimo'. Si és precís me'n vaig armat i m'asseuré a la tomba de Franco i si s'apropen disparo». Aquest és un dels primers missatges que va enviar. Al seu parer, calia un alçament, un cop d'estat per derrocar el govern socialista.

«La meva major il·lusió és ficar el traïdor de Sánchez sota de la  làpida  de Franco», deia durant l'estiu del 2018. El 12 de setembre del 2018 va obrir una conversa privada amb una coordinadora de Vox al Vallès i li va expressar que volia matar Sánchez, que ell ho feia, però que necessitava ajuda. «Soc un franctirador i amb un tir precís s'acaba amb Sánchez abans que enfonsi del tot Espanya», apuntava Murillo, que afegia que necessitava llogar un pis a prop i que no li importava morir si «salvava Espanya».

Ara, la fiscalia li demana 18 anys i mig pels delictes d'homicidi en grau de proposició, dipòsit d'armes i municions de guerra, tinença d'armes prohibides, dipòsit de municions  no autoritzades i tinença d'explosius. Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i sis llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d'altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d'elles modificada i il·legal.

També et pot interessar...

  • L'atemptat contra Sánchez es va coure i frustrar en un grup de WhatsApp de Terrassa
  • Torra i Sánchez acorden reunir la taula de diàleg de forma mensual
  • Sánchez vol que la taula de negociació tracti primer «temes d'acord fàcil»