Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
laura borràs

La Fiscalia demana al Suprem investigar Laura Borràs pels contractes irregulars

L'exdiputada de JxCat defensa que va adjudicar 45.000 de l'ILC a un excol·laborador ajustant-se a la llei

laura borràs
Laura Borràs, en la seva condició d'aforada, ha de ser investigada pel Suprem | Catalunya Diari

La fiscal Teresa Duerto ha sol·licitat al Tribunal Suprem  (TS) que investigui l'exdiputada i candidata de Junts per Catalunya a les eleccions al Congrés Laura Borràs pels presumptes contractes irregulars  quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), segons publica aquest divendres 'El Periódico'.

La informació explica que la jutgessa que ha investigat les presumptes irregularitats a la ILC ultima la remissió a l'alt tribunal dels resultats de les perquisicions pel que fa a Borràs, tal com la fiscalia va sol·licitar fa un mes. Atesa la condició d'aforada, que no ha perdut tot i la dissolució del Congrés perquè pertany a la Diputació Permanent, segons 'El Periódico', l'exconsellera de Cultura hauria de ser jutjada al TS.

Borràs va negar cap mena d'irregularitat 

El desembre de l'any passat, l'aleshores encara consellera compareixia al Parlament per negar taxativament cap mena d'irregularitat en l'adjudicació de contractes quan era presidenta de la ILC, entre el 2013 i el 2018.

  

Borràs va considerar «rotundament falses» les informacions que li atribuïen irregularitats i va defensar el «rigor» i ajustament a llei de totes les seves actuacions. També va lamentar ser víctima d'un «linxament públic».

  

Va defensar que s'havien ajustat a llei fins i tot les adjudicacions que no requerien concurs públic (aleshores, les inferiors a 18.000 euros), incloent-hi tres contractes atorgats a el seu excol·laborador a la universitat, Isaías H. F., entre els anys 2016 o 2017.Tres contractes inferiors als 18.000 euros, que sumats van suposar una despesa de 45.500, que apareixen al Portal de la Transparència de la Generalitat, i que són l'objecte de la investigació judicial. L'exconsellera també va defensar al Parlament la «professionalitat» d'aquest col·laborador.

També et pot interessar...