La Fiscalia denuncia 9 professors de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca

Al·lega que després de l'1-O van humiliar fills de guàrdies civils

Arxiu
Arxiu | cedida

La Fiscalia denuncia 9 professors de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca per vexacions i humiliacions a fills de guàrdies civils després de la violència policial de l'1 d'octubre.

Segons ha tret a la llum 'Catalunya Informació', els professors imputats haurien dut a terme aquestes pràctiques dies després de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre

Sis professors del centre havien negat els fets

Els fets es remunten a principis de 2018. El 5 de gener, de fet, fins a sis professors del centre van negar durant la seva declaració davant la Fiscalia que tinguessin opinions en contra de la Guàrdia Civil a les aules després del referèndum de l'1 d'octubre.

Els docents, que van ser citats a declarar per un delicte d'incitació a l'odi després de la denúncia dels familiars d'alguns alumnes de l'institut barceloní, van negar la màxima, tot i que ara la Fiscalia espanyola ja n'ha emès el seu veredicte. 

Com a nota de context, s'ha d'esmentar que el centre en qüestió està molt a prop de la comandància de l'institut armat de Barcelona. És per això, que fills dels Guàrdies que treballen en aquest espai acudeixen al centre.  

Seguirà ampliació. 

La Fiscalia parla d'«humiliació» per part de mestres a professors

La periodista Ana Punsí parla d'«humiliació» a la nota policial. Tot i que ensenyament va demanar que es retiressin les denúncies dies després de ser cridats a declarar, la Fiscalia espanyola ha tirat pel dret i ha optat, finalment, per denunciar als professors. 

Els professors, segons la Fiscalia, no haurien d'haver tractat la temàtica del referèndum il·legal de l'1 d'octubre a Catalunya, pels danys que podien causar als fills dels Guàrdies Civils. Com ja hem recalcat, «la humiliació» causada és un dany que els professors esmentats no van tenir en compte. 


Comentaris

envia el comentari