URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

La Fiscalia comença a tenir dubtes sobre l'exclusió de Puigdemont i Comín de la llista d'eurodiputats

El Ministeri Públic proposa endarrerir la resolució de la qüestió, o deixar-ho directament en mans del TJUE

Carles Puigdemont, a Brussel·les
La Fiscalia comença a tenir dubtes sobre l'exclusió de Puigdemont de la llista d'eurodiputats | Catalunya Diari

La Fiscalia comença a tenir dubtes sobre la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'excloure Carles Puigdemont de la llista d'eurodiputats. A través d'un escrit dirigit al Tribunal Suprem, el Ministeri Públic dona la raó a l'exconseller Toni Comín, que va presentar un recurs contra la decisió de l'òrgan electoral en aquest sentit. 

La Fiscalia accepta la sentència emesa pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), i considera que la immunitat concedida a Oriol Junqueras representa un «salt qualitatiu» pel que fa als plantejaments presentats fins ara sobre aquesta qüestió. És per això que sol·licita que la resolució del recurs presentat per Puigdemont i Comín se suspengui fins que el mateix TJUE resolgui el que té pendent sobre aquesta qüestió. 

La Fiscalia es decanta per deixar la resolució del problema en mans del TJUE

A més a més, el Ministeri Públic també proposa elevar-ho tot directament al TJUE perquè sigui aquest òrgan qui decideixi si «l'exigència d'acatament de la Constitució és compatible amb el Dret de la Unió Europea» i, en cas que així sigui, «en quines condicions o amb quins requisits i efectes». 

Recordem que Carles Puigdemont i Toni Comín van acusar la Junta Electoral de vulnerar els seus drets fonamentals amb la decisió d'impedir-los assumir l'acta de diputats del Parlament Europeu, en no acceptar que puguin acatar la Constitució per imperatiu legal i de manera no presencial. A més, també van recórrer la decisió de declarar vacants els seus escons i de comunicar a l'Eurocambra que ni ells ni Oriol Junqueras havien aconseguit adquirir la condició d'eurodiputat. 

Dubtes aclarits sobre la veracitat de la notícia

El document de la Fiscalia s'ha fet públic justament aquest dissabte, 28 de desembre, i no han estat pocs els que han dubtat de la seva veracitat. Ara bé, el mateix Josep Costa, diputat de Junts per Catalunya (JxC) i membre de la Mesa del Parlament, ha volgut aclarir que es tracta d'una informació totalment certa a través del seu Twitter. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari