Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart al costat de la seva dona, Txell Bonet, en una imatge compartida a les xarxes

La Fiscalia es mostra favorable a donar un permís a Cuixart pel naixement del seu fill

El president d'Òmnium Cultural ha demanat poder sortir de la presó la primera quinzena de setembre, quan està previst el naixement

Txell Bonet i Jordi Cuixart
La Fiscalia s'ha mostrat favorable al permís que ha demanat Jordi Cuixart pel naixement del seu fill | Cedida

 

El fiscal de la sala del Tribunal Suprem s'ha mostrat favorable a què el president d'Òmnium,  Jordi Cuixart, obtingui un permís per deixar la seva presó preventiva a Lledoners i acudir al naixement del seu quart fill, previst per a la segona quinzena de setembre.

La Fiscalia respon així el requeriment que la defensa de Cuixart havia fet perquè es pronunciés. A l'escrit, el fiscal assegura que  «interessa que se li autoritzi el sol·licitant la sortida del centre penitenciari per a l'assistència al naixement del seu fill  quan es produeixi, amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin».

I és que la Fiscalia recorda que l'article 47 de la Llei penitenciària detalla que «en cas de defunció o malaltia greu dels pares, cònjuge, fills, germans i altres persones íntimament vinculades amb els interns, en cas de part de l'esposa, així com per importants i comprovats motius, amb les mesures de seguretat adequades, es concediran permisos de sortida, tret que concorrin circumstàncies excepcionals». És per això que es creu que el cas de Cuixart s'adequa perfectament a aquest article. 

Un permís que es pot concedir a interns preventius

L'escrit del fiscal, a més, detalla que els permisos a què es refereix l'article podran ser concedits «a interns preventius amb l'aprovació, en cada cas, de l'autoritat judicial corresponent», i que «no obstant això, la sol·licitud que el permís s'estengui a tots els dies que duri l'hospitalització de la mare amb motiu del part haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït el naixement i en atenció a les circumstàncies concurrents en aquest moment». 

També et pot interessar...