Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Parlament, Roger Torrent, conversa amb els membres de la Mesa

Revés de la justícia espanyola a la Mesa del Parlament

El TC ha advertit Torrent i els altres membres de l'òrgan en diverses ocasions de possibles responsabilitats penals

El president del Parlament, Roger Torrent, conversa amb els membres de la Mesa
El president del Parlament, Roger Torrent, conversa amb els membres de la Mesa | Catalunya Diari

La Fiscalia General de l'Estat ha instat la Fiscalia Superior de Catalunya a obrir diligències d'investigació contra la Mesa del Parlament per decisions adoptades en les «últimes setmanes» i fins a aquest dimarts «en el context dels incidents d'execució» en relació a sentències del Tribunal Constitucional (TC).

En les últimes setmanes, el president Roger Torrent i altres membres de la Mesa han estat advertits en diverses ocasions pel TC de la seva obligació d'impedir i aturar iniciatives suspeses relacionades amb l'autodeterminació o la reprovació de Felip VI. L'últim avís ha arribat aquest dimarts amb la suspensió d'una moció de la CUP que s'ha aprovat només tres minuts abans que arribés per la notificació del TC per correu electrònic.

La petició de la Fiscalia és en relació a algunes sentències del TC

En una nota feta pública aquest dimarts, la Fiscalia General de l'Estat ha justificat la petició a la fiscalia catalana en el «context» dels incidents d'execució en relació a sentències del TC dels anys 2015, 2018 i 2019. En les últimes setmanes, el TC ha admès a  tràmit diversos incidents d'execució presentats pel govern espanyol per decisions preses per la Mesa i, en tots els casos, ha advertit Torrent i tota la Mesa de les possibles responsabilitats penals si no es respectava la suspensió.

En el cas d'aquest mateix dimarts, el Parlament ha informat que no es publicarà al BOPC el punt de la moció de la CUP que defensava l'autodeterminació. Aquest punt s'ha aprovat només tres minuts abans que arribés per correu electrònic la notificació que el TC havia suspès el text per un recurs presentat pel govern espanyol. La decisió de no publicar-ho al BOPC l'han pres els lletrats de la cambra.

També et pot interessar...