Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

La Fiscalia investiga l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per irregularitats el 2018

L'alcaldessa assegura que faran arribar tota la documentació necessària als Mossos d'Esquadra

Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
La Fiscalia investiga l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per irregularitats el 2018 | Cedida

 

La Fiscalia del TSJC investiga l'Ajuntament de Sant Cugat per diverses factures corresponents a l'exercici del 2018 que mostren irregularitats en els contractes de serveis. Els documents indicarien que l'anterior govern hauria «atorgat serveis sense que hi hagués un contracte darrere o amb un contracte que ja havia caducat», segons l'actual alcaldessa Mireia Ingla (ERC).

Ingla assegura que han posat en marxa els mecanismes per «regularitzar» la situació

Mireia Ingla ha explicat que els Mossos d'Esquadra van presentar-se al consistori dilluns passat, 22 de juliol, per reclamar l'informe de l'interventor municipal referent a la liquidació del pressupost d'aquest exercici. El document presenta irregularitats en les contractacions de serveis, pel que l'alcaldessa assegura que ja s'han posat en marxa tots els mecanismes per «regularitzar» la situació.

La investigació té el seu origen en la liquidació del pressupost de 2018, durant el mandat de CIU, repartit entre Mercè Conesa (2015-2018) i Carmela Fortuny (2018-2019), quan  l'interventor municipal va aportar tota una sèrie de factures que s'estaven pagant des de l'Ajuntament i no tenien cobertura contractual. Ingla assegura que aquesta situació va dur l'interventor a emetre un informe desfavorable que explicava que d'aquesta forma no es podien pagar els serveis. Tot plegat va fer que el grup municipal de Ciutadans decidís posar en coneixement del TSJC aquests fets

L'alcaldessa explica que faran arribar tota la documentació als Mossos el dimarts vinent

«Hem començat a recopilar tot el material que demanen i dimarts de la setmana que ve ja els hi farem arribar», comenta Ingla, tot lamentant que quan es faci la liquidació del pressupost de 2019 tornarà a passar el mateix. «Nosaltres hem arribat a mitjans d'aquest any i aquesta és una pràctica habitual que s'havia fet», indica, encara que assegura que quan es faci la liquidació es procedirà a fer arribar tot el material pertinent a la Fiscalia.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, va ser investida el 15 de juny del 2019
L'alcaldessa, Mireia Ingla (al centre), va ser investida el 15 de juny del 2019 | ACN

 

«Tenim els propers quatre anys per regularitzar aquesta situació», assegura l'alcaldessa que diu que el nou executiu s'ha vist obligat a «endreçar tota aquesta mala praxi el més ràpid possible».

Informes tècnics acrediten que el preu dels serveis s'havien ajustat als del mercat

Amb tot, els responsables municipals han assegurat que el document sobre la liquidació del pressupost 2018 conté diversos informes tècnics que acrediten que el preu del servei o subministrament realitzats s'havien ajustat al preu de mercat. Per aquest motiu,  es va concloure que no s'observava cap perjudici econòmic per a aquesta administració.

L'Ajuntament va aprovar —a través d'un decret d'alcaldia amb data 14 de juny d'enguany— un pla d'Acció per a la millora dels resultats del control intern municipal. Aquest pla, fiscalitzat pel mateix interventor municipal,  té l'objectiu d'aplicar noves mesures que ajustin l'actuació municipal als procediments requerits en l'àmbit de la contractació pública. 

També et pot interessar...