ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La Fiscalia investiga el possible encobriment dels dos Mossos que acompanyaven Puigdemont a Alemanya

L'expresident català va ser detingut diumenge passat per les autoritats alemanyes

Carles Puigdemont, amb un mosso
Carles Puigdemont, amb un mosso | CatalunyaDiari.cat

La detenció de Puigdemont a Alemanya ha portat conseqüències que s’escapen de la seva figura. L’actuació de la policia germànica quan passaven quatre minuts de dos quarts de dotze del matí del passat diumenge, 25 de març, ha fet que els quatre acompanyants de l’expresident català també se les hagin de veure amb la Fiscalia espanyola.

El Ministeri Públic estaria recollint dades per intentar esbrinar si les persones que es trobaven amb Puigdemont a l’hora de la seva detenció, estaven intentant encobrir-lo.

Investiguen als acompanyants per un presumpte delicte d’encobriment

Segons relata ‘La Vanguardia’, tots ells podrien haver ideat un pla dies abans perquè Puigdemont pogués tornar sà i estalvi a Bèlgica. L’expresident, de fet, es trobava a Finlàndia duent a terme una conferència, quan el jutge Pablo Llarena va reactivar l’euroordre de detenció.

Els Mossos que l’acompanyaven, de fet, van intentar detectar si hi havia aparells de seguiment al cotxe i, aquesta, seria una contemplativa del presumpte delicte d’encobriment que investiga ara la justícia espanyola.

Puigdemont, amb els Mossos d'Esquadra
Puigdemont, en un acte institucional amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

Dos Mossos, un amic i un professor, els acompanyats de Puigdemont

El seguici de Carles Puigdemont el liderava l’agent, Xabier Goicoechea. El mosso en qüestió, que ja havia acompanyat a l’expresident en la seva fugida a Brussel·les, va demanar un permís laboral i, en aquest context, va poder acudir a Bèlgica.

Al Renault Megane del català hi havia també el conductor, Carlos de Pedro López —encarregat de portar el vehicle de matrícula belga fins a Estocolm—; l'amic inseparable que acompanya Puigdemont en aquesta aventura belga, Josep Maria Matamala i l'historiador i professor de la Universitat de Barcelona, Josep Lluis Alay Rodríguez

Caldrà esperar, doncs, a l'acció de la justícia espanyola per veure quina és la condemna que reben els Mossos que acompanyaven Puigdemont a Alemanya. 


Comentaris

envia el comentari