Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exconseller Joaquim Forn durant la seva declaració al Tribunal Suprem

La Fiscalia rebutja que Forn surti de la presó pels plens municipals de Barcelona

El ministeri fiscal veu «un greu risc de reiteració delictiva» i considera que podria «alterar la convivència ciutadana»

L'exconseller Joaquim Forn durant la seva declaració al Tribunal Suprem
L'exconseller Joaquim Forn durant la seva declaració al Tribunal Suprem | Cedida

 

Joaquim Forn no podrà assistir als plens de Barcelona.  La fiscalia s'oposa a permetre que el president del grup municipal de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Quim Forn, pugui anar al ple del cartipàs del 16 de juliol, tal com havia sol·licitat al Tribunal Suprem. 

Podria alterar «la convivència ciutadana»

En l'escrit, la fiscalia al·lega que existeix «un greu risc de reiteració delictiva» i que, per tant, no es pot permetre el retorn de Forn «a escenaris públics que permetin operar amb els mateixos instruments jurídics que van ser utilitzats per combatre l'estat de dret i vulnerar la norma constitucional». «Posaria en risc la vigència de l'ordenament jurídic», argumenta la fiscalia, que també considera que deixar assistir Forn al ple podria «alterar molt probablement la convivència ciutadana».

«No resulta factible compatibilitzar l'assistència al ple de l'Ajuntament amb el compliment de les finalitats de la presó provisional», diu el document de la fiscalia, que remarca les «incitacions» de Forn i de la resta de líders independentistes empresonats a «l'incompliment general» de l'ordenament jurídic. Així ho assenyala un informe presentat davant la Sala del Penal de l'alt tribunal en resposta a Forn,  que es troba a la presó de Brians-2 a Sant Esteve de Sesrovires, a l'espera de la sentència del judici del procés.

La portaveu de Junts per Catalunya,  Elsa Artadi va explicar ahir que el líder del grup municipal havia demanat a través dels seus advocats al Tribunal Suprem poder assistir al ple del cartipàs, previst pel 16 de juliol. Forn ja va rebre el permís de l'Alt Tribunal per ser present a la sessió d'investidura d'Ada Colau. «Ell té els drets polítics i és regidor de ple dret a l'Ajuntament», ha afirmat Artadi.

El regidor electe de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona Quim Forn, custodiat pels Mossos d'Esquadra, sortint del consistori després de fer els tràmits per obtenir l'acta
El regidor electe de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona Quim Forn, custodiat pels Mossos d'Esquadra, sortint del consistori després de fer els tràmits per obtenir l'acta | CatalunyaDiari.cat

 

Artadi demana a Colau que no aprofiti l'absència de Forn

La número dos també va demanar aquest dijous a l'alcaldessa, Ada Colau, que no aprofiti la previsible absència de Joaquim Forn en el proper ple per guanyar la votació del cartipàs.  En aquest sentit, li demana «joc net» i que si Forn no pot votar, tampoc ho faci un regidor dels grups que donen suport al govern. El ple està previst per a dimarts, però encara no hi ha acord amb l'oposició sobre el cartipàs. 

«La voluntat del govern és ofegar l'oposició», va dir Artadi després de la reunió de la Junta de Portaveus. En la mateixa línia es va mostrar el popular Oscar Ramírez, que acusa l'executiu municipal de pretendre «silenciar» l'oposició tot i que representa el 56% dels regidors. Artadi va explicar que el reglament municipal contempla només el vot telemàtic, però no la delegació. Per respectar les majories, continuava, s'hauria d'apel·lar al joc net. Pel que fa al cartipàs, ERC, JxCat, Cs i PP reclamen presidir districtes i que l'oposició tingui el 40% dels assessors. 

També et pot interessar...